Vedle kontumační výhry zvítězili Fiala, A. Gabriel a otec a syn Volčíkovi, vítěze neměly partie Jakubec – Petr Náplava a Šťuka – E. Pfeffer. Druhá příčka patří i přes prohru s posledními Napajedly B 3,5:4,5 Starému Městu F. Bodovali Dobeš a Novotný, remizovali Josef Trubačík, Marek a Plevák junior.

Gradoval rovněž boj o záchranu. Postoupky C deklasovaly 7:1 Uherský Brod, za který bodoval jen Urubčík, a vykřesaly jiskřičku naděje na záchranu. Tu jim však bleskově uhasili šachisté Vlčnova A, kteří vyhráli 4,5:3,5 v Kroměříži a s největší pravděpodobností se v krajské soutěži zachránili. Domácí nastoupili jen se sedmi hráči, takže po výhrách Javora se Zemkem a remízách Pavelčíka, Šimčíka a Stani juniora se mohlo začít slavit.

Zbývající dva zástupci našeho okresu v posledním kole shodně prohráli. Polešovice podlehly 3:5 Postoupkám B, kterým v konečné tabulce patří třetí příčka. Za Polešovice naplno bodoval jen Jan Náplava, remizovali Míša, Michal Náplava, T. Hlaváček a P. Hlaváček. Mařatice nestačily na Zborovice, kterým podlehly také 3:5. Vyhráli Podešva a Petrášek, remizovali Pastyřík a Plachý senior.

V posledním kole skupiny východ sebraly Bojkovice A bod vedoucí Francově Lhotě a díky remíze 4:4 se tak zachránily. Vyhráli Kolouch, Prachař a Valeš, remizovali Prchla a J. Vaňhara. Tato remíza k záchraně však nemusela stačit, jenže oba pronásledovatelé Bojkovic shodně prohráli. Slavičín v Hošťálkové 3,5:4,5 a Vsetín B v Ústí 2,5:5,5. Do krajského přeboru nakonec postoupila Francova Lhota, neboť Podhradní Lhota nevyužila jejího zaváhání a jen remizovala s Vizovicemi 4:4.

(JO)