Zlínští hokejoví junioři hostí Karlovy Vary a Plzeň

Zlín – Dva atraktivní soupeře hostí ve 25. a 26. kole juniorské hokejové extraligy mužstvo PSG Zlín. Mladí Berani na Zimním stadionu Luďka Čajky v pátek od 16 hodin přivítají Karlovy Vary a v sobotu se v 12.30 hodin střetnou s Plzní. ,,S oběma celky jsme letos ještě nehráli. Proto jsou to pro nás trochu nečitelní soupeři," přiznal zlínský bek Petr Procházka. Jeho tým však chce z obou duelů vytěžit plný šestibodový zisk.
,,Karlovy Vary jsou zranitelné v obraně. Pod tlakem dělají chyby. Asi nebezpečnějším protivníkem bude Plzeň. Škodovka má silný útok. Proto proti ní musíme být pozorní a trpěliví při bránění. Vyrážet ale budeme do rychlých protiútoků," plánuje Procházka, který věří, že Berani oba západočeské celky překonají agresivním pojetím.

V Kroměříži v sobotu pořádají 6. ročník Čertovského běhu.

Kroměříž – V sobotu se v Kroměříži koná 6. ročník Čertovského běhu. Start desetikilometrového silničního závodu je v 11 hodin v loděnici u Bágráku (Hrubého rybníku). Na stejném místě je také cíl. Prezentace začíná o hodinu a půl dříve. Startovné je 150 kč a je v něm zahrnutý nápoj a polévka. Závod se poběži po obrátkové rovinaté trati vedoucí po asfaltové komunikaci do Trávnických zahrádek a dále po cyklostezce směrem do Kvasic a zpět. Pořadatelé vypsali tři kategorie pro muže a dvě kategorie pro ženy.
Vítězství z roku 2015 obhajuje Tomáš Steiner z AK Drnovice, kterému v cíli naměřili čas 33:25. Mezi ženami vyhrála domácí Veronika Brázdová, jež dominovala časem 43:49. Traťové rekordy na Hané vytvořili už v 1. ročníku kroměřížského Čertovského běhu v sezoně 2011 Tomáš Blaha (AK Asics Kroměříž, 32:45) a Jana Dorazilová z pořádající RH Kroměříž (39:03).

Stolní tenisté Zlína nutně potřebují porazit Jeseník

Zlín – Dvě bitvy o zlepšení postavení v soutěži a také o přízeň vlastních příznivců čekají o víkendu druholigové stolní tenisty KST Zlín. Družstvu z krajského města se v letošní sezoně zatím nedaří a v tabulce mu po 9. kole patří až předposlední jedenácté místo. Zlínský tým tak vzhlíží s nadějí potrápit v sobotu od 14 hodin Nový Jičín a v neděli od 10 hodin se chystá porazit Jeseník. Oba duely se odehrají v herně na Podvesné.
Pravděpodobně těžko stravitelným soustem pro Zlín bude Nový Jičín. ,,Severomoravané, kteří mají vyrovnanou soupisku, v soutěži zatím ani jednou nezaváhali a suverénně vedou tabulku s náskokem šesti bodů před céčkem Ostravy," upozorňuje domácí jednička Tomáš Smýkal. Ten ví, že jeho tým čeká náročná práce. ,,Nový Jičín před sezonou posílil Michal Kratochvíl z prvoligového Havířova. Novou tváří je i René Kowal, jenž ještě nedávno působil v dalším klubu z první ligy v Borové. Ale i Knybel a Tomáš Kratochvíl jsou spolehlivými hráči. Proti jasnému favoritovi tak můžeme jenom překvapit," dívá se reálně na sobotní duel Smýkal.
Ve druhém víkendovém souboji už si ovšem celek z krajského města žádné zaváhání nemůže dovolit. ,,Rovněž Jeseník letos nastupuje s druholigovou posilou z Ostravy Danielem Tomicou. Nepříjemní jsou i Martin Matějíček, Rybár a Miloš Matějíček mladší. Ve střetnutí s ním však očekávám vyrovnané utkání, v němž budou rozhodovat maličkosti. Zápas ale potřebujeme nutně vyhrát, abychom se nedostali do záchranářských problémů," uvědomuje si vážnost situace největší zlínský tahoun. Jeho klub proto nechce nic podcenit a chystá překvapení. ,,Snad se nám podaří vyřídit přestup jednoho bývalého kvalitního spoluhráče," zatím tají jméno Tomáš Smýkal.

Béčko Zlína chce Slavičínu oplatit porážku. Březolupy slibují ofenzivní florbal

Region – Jedenáct utkání se o víkendu odehraje ve Zlínské florbalové lize mužů. Nejzajímavější nedělní partií bude souboj mezi klubem SK Snipers Slavičín s béčkem Zlína Lions. Zápas bude k vidění od 15 hodin ve Sportovní hale Spartaku Uherský Brod. ,,S zlínskou zálohou jsme se nedávno utkali. Vyhráli jsme 7:3 a tento výsledek bychom samozřejmě brali i v neděli," potěšilo by vedoucího slavičínského družstva Josefa Zvoníčka. Jeho tým je na celek z krajského města připravený. ,,Herní styl Lvů postavený na běhavém a kombinačním florbalu nám vyhovuje. Proto pokud podáme disciplinovaný výkon podpořený jistým gólmanem, mohli bychom i podruhé Zlín překonat. Kdo ovšem nastoupí na brankářském postu se rozhodne až těsně před zápasem mezi Zlámalem a Pavelkou," tají Zvoníček. ,,Určitě chceme Valachům vrátit nedávnou porážku. Abychom v utkání uspěli, musíme v něm vyhrávat osobní souboje a proměňovat šance. Nutné je také pohlídat si slavičínské brejkové akce," ví, jak v odvetě porazit okresního rivala útočník Zlína Zdeněk Kučera.
Pokračovat v dobrých letošních výsledcích chtějí i Březolupy. Slovácký kolektiv se také v neděli střetne v 9 hodin s Valašskými Kloboukami a ve 12 hodin vyzve záložní tým Holešova. Tyto souboje se odehrají ve Sportovní hale ve Starém Městě. ,,Naše síla je v útoku a proto proti oběma celkům taktiku postavíme na ofenzívě," prozradil záměry vedoucí nováčka soutěže z Březolup Zdeněk Berecka. Jeho tým složený okolo bývalého hráče superligových Otrokovic Lukáše Bliznáka a dalších tahounů Josefa Blahy, Jindřicha Hubáčka, Jiřího Valy a Davida Řezníčka se chystá Valašské Klobouky a Holešov přestřílet. ,,I po víkendu totiž chceme pokračovat ve velmi dobře rozehrané sezoně," plánuje Berecka.

Lubomír Hotař