V sobotu se pojede 3. ročník závodu horských kol Lhotská 25ka

Podkopná Lhota – 3. ročník závodu horských kol na 25 kilometrů pod názvem Fagus Bike Kopná 2016 Lhotská 25ka se koná v sobotu v Podkopné Lhotě. Pořadatelé vypsali celkem osm kategorii pro muže, ženy, juniory a juniorky. Start je v 11 hodin u Myslivecké chaty na Kopné. Na stejném místě je také cíl. Prezentace probíhá mezi 9. a 10. hodinou v Penzionu Kopná. Startovné je 200 kč. Od 11.10 hodin mají možnost si na pětikilometrové trati zazávodit děti s doprovodem. Hlavní kopcovitá trať s převýšením okolo 900 metrů, v Hostýnských vrších povede mimo jiné přes Vápenky, Držkovské polesí a Humenec. Vítězství z roku 2015 obhajuje Milan Zvonek z Valašských Klobouk, který v loňském 25 kilometrů dlouhém závodu dominoval časem 1:08:23. Mezi ženami byla nejrychlejší rovněž valašskokloboucká Silvie Zvonková, jež brala prvenství za čas 1:26:37.

Na Ploštině se při závodu horských kol poběží také do schodů

Ploština – V sobotu se na Ploštině pojede závod horských kol Memoriál Josefa Valčíka, který je zároveň posledním sedmým podnikem Valašskokarpatské cyklotour 2016. Pořadatelé z Orla Drnovice vypsali celkem devatenáct kategorií od nejmladšího žactva až po veterány. Bikeři si to rozdají podle věku na tratích od 100 metrů až po 12,5 kilometru. Prezentace pro dětské kategorie, jenž odstartují v 10.30 hodin, probíhá mezi 8.30 a 10 hodinou. Prezentace pro seniorské a juniorské kategorie končí ve 12.30 hodin. Start hlavního 12.5 kilometrru dlouhého hlavního závodu mužů je před muzeem na Ploštině ve 13 hodin. Ženy uslyší startovní výstřel ve 14 hodin. Pro ně je připravený destikilometrový závod. Cíl je na stejném místě. ,,Závod bude probíhat na kopcovitém dvou a půl kilometrovém okruhu. Zhruba z jedné třetiny se pojede po asfaltové cestě, ze dvou třetin pak v terénu. Na trati se v každém okruhu poběží také do 14 schodů a bikeři musí překonat rovněž jedno desetiprocentní stoupání," prozradil hlavní organizátor Josef Častulík. Ten na Ploštině očekává zhruba 120 vyznavačů měření sil na horských kolech

Titan sport club Zlín zve na 7. ročník Běhu Kudlovské paseky

Kudlov – Zlínský Titan sport club zve všechny zájemce na 7. ročník Běhu Kudlovské paseky. Ten se koná v sobotu při příležitosti 25. výročí založení klubu v oblasti Pinduly a Kudlovských pasek. Zázemí závodu je v restauraci Na Pinduli, kde bude od 12.30 do 14.45 probíhat prezentace. Toto místo je vzdálené 2 kilometry od zastávky MHD č 32 na točně na Kudlově. Hlavní 10 kilometrů dlouhý podnik rozložený do pěti okruhů, startuje v 15 hodin. Pořadatelé vypsali celkem deset kategorií. Mladší žáci do 11 let poběží 2 kilometry, starší do 14 let si zazávodí ve čtyřkilometrovém podniku, dorostence čeká 6 kilometrů a junioři a ženy poměří síly na osmikilometrové trati. Vyhlášení výsledků je naplánované na 16.30 hodin.

Klasičtí lyžaři pořádají ve Valašském Meziříčí krosový běh

Valašské Meziříčí – Oddíl klasického lyžování TJ Valašské Meziříčí v neděli pořádá 2. ročník krosového závodu Cross Valmaz 2016. Jeho centrum je ve sportovním areálu valaškomeziříčského atletického stadionu na Žerotínově ulici. Pořadatelé připravili 16 kategorii. Start první kategorie je v 10 hodin. Hlavní závod mužů měří 10 kilometrů, ženy poběží 5 kilometrů, nejmladší pětiletí a mladší benjamínci si zazávodí na trati dlouhé 200 metrů. Loni v premiérovém ročníku Cross Valmezu zvítězili Martin Holiš, jenž 10 kilometrů zvládl v čase 38:39. Mezi ženami brala na pětikilometrové trati prvenství za čas 24:58 Kristýna Šilhová.

V Uherském Hradišti se poběží 59. ročník Slováckého běhu

Uherské Hradiště – Již 59. ročník mezinárodního městského Slováckého běhu se uskuteční v neděli v Uherském Hradišti. Trať tradičního podzimního podniku pořadatelé připravili v okolí Masarykova náměstí. Vypsáno je celkem dvacet kategorií a pořadatelé mají připravené na odměnách vyplatit 30 000 kč. Všechny kategorie mají start i cíl u domu knihy Postál. Součástí sportovního dne na Slovácku je i od 12.45 hodin lidový nesoutěžní běh. Nejmladší žactvo začne svoje závody v 9.15 hodin. Start hlavního desetikilometrového závodu mužů je ve 12 hodin. Ženy vyběhnou na trať v 11.25 hodin. Loni v Uherském Hradišti dominovali zástupci afrického kontinentu. Závod mužů vyhrál Keňan Kembui Henri, v ženách brala první místo Eishaw Niguse Senbeta z Etiopie.

V přeboru žen se Brumov střetne s Babicemi o první místo

Region – V neděli se odehraje zápas dvou nejlepších družstev v krajském fotbalovém přeboru žen mezi Brumovem a Babicemi. Souboj o první místo v tabulce začne v 10 hodin. V případě příznivého počasí bude utkání k vidění na hlavním brumovském stadionu, jinak se duel uskuteční na umělé trávě. ,,Letos posílený tým ze Slovácka je favoritem celé soutěže. Babice mají rychlé útočnice a nebezpečná je také jejich hra z křídelních prostorů. My se proto víc, než v dosavadních střetnutích zaměříme na zabezpečenou obranu a taktiku postavíme na brejkových akcích. Ale protože máme výškovou převahu, tak bychom partii se silným soupeřem mohli rozhodnout ze standardních situací," spřádá plány kouč Valašek Robin Sochora. Hosté přenechávají roli favorita Brumovu. ,,Proto se na valašské půdě maximálně soustředíme na defenzívu a zápas odehrajeme pouze na jednu útočnici. Naše síla by měla být zejména ve středu zálohy a v tvrdé střele ze střední vzdálenosti Kubicové. Pokrýt však musíme hlavní tahounku domácích Sochorovou," prozradil záměry před utkáním podzimu vedoucí kolektivu z Babic Aleš Havlíček. Ten předpokládá, že v duelu moc branek nepadne. ,,Kdo dá první gól, tak vyhraje," tuší Havlíček, který by byl v neděli spokojený i se ziskem remízi.

Lubomír Hotař