„Kluby mezi sebou úzce spolupracují, o nějaké rivalitě nemůže být řeč. Nás hlavně těší, že se po hodně dlouhé době střetáváme v soutěžním utkání. Naposledy jsme se potkali snad před dvanácti lety v poháru, kdy jsme postoupili po výsledku 3:1,“ zalovil v paměti kouč extraligistů Roman Macek.

O přátelský mač však rozhodně nepůjde. Stačí se podívat na soupisku Starého Města, která je prošpikovaná někdejšími zlínskými volejbalisty: Kment, Paták, Pospíšil, Svoboda… Prvně jmenovaný dokonce získal v roce 1999 jediný zlínský titul. Tým kromě toho trénuje bývalý český reprezentant Petr Karabec, který ještě v sezoně 2007/08 oblékal dres Fatry.

„Zápas bude vyhecovanější. Zlín chceme potrápit, favorit je ale jasný,“ nezastírá Karabec, jemuž budou scházet dva klíčoví borci. Zraněný je univerzál Paták, pracovní povinnosti nedovolí hrát Kmentovi.

Staré Město nevyužije ani trio Janouch, Navláčil, Bartoš, kteří čtvrtému mužstvu první ligy už na podzim pomáhali. „V poháru může hráč nastoupit jen za jedno mužstvo. A my chceme jít co nejdále. Proto v prvním zápase nebudeme se sestavou experimentovat a nastoupíme v nejsilnějším složení. Když hladce vyhrajeme, prostoru na zkoušení bude dost příští týden,“ nastínil Macek.

V případě očekávaného postupu narazí Zlín v lednu na lepšího z dvojice Havířov – Kladno. Vítěz si pak první únorový víkend zahraje Final Four. „Postup do něj je naším cílem,“ pronesl Macek.

Vstup na úvodní duel je pro diváky zdarma, pro odvetu chystá nový generální partner zlínského klubu firma EkoSolar pro fanoušky překvapení.