„Hlavní věc je dál se zlepšovat celkově. Chci se vyjezdit, naučit se nové triky, nové rotace, protože ostatní holky posunujou snowboarding pořád dál. Nechtěla bych, aby mi ujel vlak. Jsem namotivovaná," řekla na tiskové konferenci rodačka z Uherského Brodu .

Pátá žena slopestylu z olympijských her v Soči Pančochová se ve čtvrtek stala celkovou vítězkou Světového poháru ve freestyle disciplínách a ve slopestylu. Navíc se dozvěděla, že je celkově druhá v sérii World Snowboard Tour, kterou loni vyhrála. „Z posledních dvou sezon mám opravdu velkou radost, jde to suprově. Jsem konzistentní, mám lepší triky, přijedu na závody a jsem minimálně do pěti," usmála se.

Vedle zmíněných úspěchů ještě skončila loni druhá na X-Games a právě zimní hry v Aspenu si stanovila jako jeden z dalších cílů. „A chci zajet na mistrovství světa. To jsou s X-Games dva další stěžejní body v následují sezoně," plánovala.

V uplynulé sezoně věnovala většinu energie kvalifikaci na olympiádu a hrám v Soči. Svoji první finálovou jízdu označila za nejlepší. „Měla jsem z ní velkou radost i proto, jak jsem to psychicky zvládla. V tréninku, který nikdo neviděl, se mi opravdu vůbec nedařilo, ale podařilo se to tam naložit a odjet suprově," řekla Pančochová.

Za vydařenou finálovou jízdu ale nedostala ideální body, protože rozhodčí nastavili laťku nízko. Přesto vedla, jenomže ve druhé jízdě dávali arbitři za horší jízdy bodů více. Pančochová pak na skoku spadla a místo medaile byla pátá. „Zlost vůči rozhodčím jsem necítila, byla jsem zklamaná, ale to se holt v našem sportu stává," řekla.

Příště možná budou hodnoceni nejen závodníci, ale i rozhodčí, aby na vrcholné závody jezdili jen ti nejlepší. „Jednalo se o tom, že se budou sledovat i výkony rozhodčích a podle toho je budou nominovat na závody," prozradila.

Zisk glóbů brala jako kompenzaci za to, že nezískala olympijskou medaili. „Trošku jo, je to srovnatelný a dobrý výsledek. Mám radost, že nám vyšlo rozhodnutí zůstat v Evropě a vymyslet dobrou taktiku," řekla Pančochová.

V Česku se po triumfu v SP zdržela jen tři dny. Po návštěvě bratra ve Zlíně a prarodičů včera odjela na jih. V nadcházejících dnech bude jezdit a fotit v Itálii a v Rakousku a pak se přesune na trénink do amerického Colorada. „Snažím se jezdit na nejlepších místech s nejlepšími, abych se zlepšila," řekla Pančochová před odjezdem.