Mistrovství republiky v barevném volejbalu se konalo v Českých Budějovicích. Nivnice měla zastoupení v kategoriích „žlutý volejbal“ a „oranžový volejbal“.

Žlutý volejbal, kde si Nivničtí připsali první zlato, se hraje formou přehazované. Oranžový volejbal je o úroveň výš, povoleno je i odbití prsty. Mladí volejbalisté si v něm kromě zlata došli pro čtvrté místo.

„Bylo to skvělé. Dařilo se nám a děti se dokonce potkaly s reprezentanty. Zažili jsme toho hodně. Jsme sice velmi unavení, ale šťastní,“ sdělila trenérka minivolejbalu Ivana Karlíková.

Mezinárodní turnaj v německém Regenstaufu se odehrál mezi 15. a 18. červnem za účasti celků z Polska, Rakouska a samozřejmě Německa a České republiky.

Nivnice na něj vyslala týmy mladších a starších žákyň. Mladší žačky skončily druhé v kategorii trojic a čtvrté ve čtveřicích. Úspěšnou účast podtrhly starší žačky, které v klasickém („šestkovém“) volejbale braly bronz.

Navázaly tak na nivnické juniory, kteří v roce 2003 celý turnaj dokonce vyhráli.

„Byly to nervy. Snažil jsem se holkám pomoci, jak jen to šlo. Mladší žačky své čtvrté místo oplakaly, což ke sportu patří. Nicméně s výsledky všech týmů jsem spokojen,“ uvedl trenér Miroslav Mahdal, který společně s trenérkami Barborou Vrágovou, Ivanou Karlíkovou a Sárou Drblíkovou mladé volejbalové naděje vede.

MAREK BARTOŠÍK