„Mohli jsme mít alespoň bod za dva dobře odehrané sety, ale druhou koncovku jsme si nedokázali uhrát," mrzelo kapitána hostí Jiřího Kmenta.

Havířov – Staré Město 3:1 (17, –24, 23, 12)

Staroměšťanům vůbec nevyšel vstup do utkání, když ztráceli hlavně chybami na přihrávce a nedůraznými bloky. Domácí jim ve dvou postaveních utekli na 14:9 a 18:10 a bez problému šli do vedení 1:0.

Svěřenci trenéra Karabce se ovšem ze ztráty setu rychle otřepali a zlepšenou hrou získali hned v úvodu vedení 9:7, pak 13:9. Dobrými bloky dospěli ke dvěma setbolům 24:22, ale vzápětí chybovali na příjmu a domácí srovnali. V dramatické koncovce útokem ze středu vybojovali další setbol a po chybě domácích, kteří se při bloku dotkli sítě, ho proměnili.

O osudu utkání se rozhodlo ve vyrovnaném třetím setu. Mužstva střídala ve vedení, v koncovce bylo srovnáno 20:20. Staroměšťané pak smazali vedení domácím 23:21, Havířov ale dalšími dvěma body strhl vítězství v setu na svou stranu.

Ztracená koncovka se na hostech projevila ztrátou sebedůvěry, od stavu 12:15 vyrobili neuvěřitelných deset chyb v řadě a zápas ztratili.

„Dnes jsme bohužel odehráli dobře pouze druhý a třetí set. Zbytek utkání jsme dělali příliš mnoho chyb a domácí navíc dobře bránili na síti," poznamenal staroměstský trenér Petr Karabec.

Staré Město: Kamler, Kment, Koláček, Skyba, Erman, Vašíček, libero Salava, střídali Paták, Sedláček a Nesrsta.

V příštím kole se Staroměšťané představí v domácím prostředí. V sobotu od 17 hodin přivítají mužstvo VK Příbram. (ps, ms)