„Martin byl favoritem závodu a svoji roli splnil dokonale," poznamenal jednatel AK Březolupy Josef Mizera. Další domácí borci Martin Gavenda a Patrik Mikel obsadili páté, respektive osmé místo. „Tajně jsme doufali, že by se mohli za Martinem seřadit na bedně, ale to bychom asi chtěli moc," pousmál se Josef Mizera.

Martin Málek podal v domácím prostředí bezchybný výkon, když ovládl všech pět jízd, do kterých nastoupil. 
V závodě ale měl i jednu kritickou chvilku. „Ve čtvrté jízdě byl po startu až třetí, jenže hned v první zatáčce šli všichni jezdci k zemi. Naštěstí se nikdo nezranil a v opakované jízdě už si Martin opět počínal suverénně," popsal dramatické chvilky Josef Mizera.

I Gavenda s Mikelem vstoupili do závodu výhrou, formu si ale neudrželi. „Martin se do toho teprve dostává po dlouhé nemoci a následném zranění, takže to ještě nebylo ono. Patrik je ještě mladý kluk, je mu sedmnáct, a bylo cítit, jak je přemotivovaný. Chtěl až moc, jednou dokonce spadl z prvního místa," uvedl zástupce AK Březolupy.

Druhé místo patřilo na březolupském oválu Ondřejï Smetanovi a bronz si do Prahy odvezl Michal Škurla.

V Březolupech se měl v sobotu v podvečer uskutečnit 
i závod Mistrovství ČR juniorů 
v kubatuře do 125 ccm, ten však byl kvůli malému počtu přihlášek zrušen.

„Asi tři jezdci si ale vzali dvěstěpadesátky a jeli s muži. Celkově to opravdu byly krásné závody," dodal spokojeně Josef Mizera.

Konečné pořadí: 1. Martin Málek (Plzeň) 15, 2. Ondřej Smetana 14, 3. Michal Škurla (oba Markéta Praha) 13, 4. Michael Hádek (Plzeň) 12, 5. Martin Gavenda (Březolupy) 12, 6. Piotr Dziatkowiak (Slaný) 12, 7. Jaroslav Petrák (Pardubice) 10, 8. Patrik Mikel (Březolupy) 8, atd.