O republikové tituly budou parašutisté bojovat od pátku 22. srpna od devíti ráno až do 21 hodin večer, nástup a zahájení je v 8.30. Celý program skončí v sobotu 23. srpna v 19 hodin.

S českými parašutisty poměří při otevřeném mistrovství síly parašutistická reprezentace Spojených arabských emirátů, jejíž tři závodnické týmy jsou na prázdninovém tréninkovém kempu v České republice.

Soutěžit se bude ve třech disciplínách:
RW4 – jedná o seskok čtyř parašutistů s kameramanem. Při letu volným pádem se v časovém limitu 35 vteřin provádějí stanovené vylosované horizontální sestavy. Boduje se každá vytvořená sestava. Pádová rychlost se pohybuje v rozsahu 185–230 km/h, délka volného pádu 60 s. RW4 je v současné době královskou disciplínou. Věnuje se jí nejvíce závodníků a konkurence je obrovská.
FREE FLY – skáčou dva závodníci a kameraman. Závodníci vytvářejí sestavy ve vertikální pozici. Figury se dělají hlavou nahoru i dolů, pádová rychlost je díky tomu vyšší, v rozmezí 235–300 km/h. Zkracuje se tak pracovní čas, který je k dispozici. Hodnotí se i umělecká úroveň záznamu, na kameramana jsou kladeny stejné nároky jako na závodníky.
FREE STYLE – podobný jako free fly, skáče jeden závodník s kameramanem. Je to v podstatě balet ve vzduchu, vyžaduje pružnost a ohebnost.
Pro všechny akrobatické disciplíny musíte mít co největší volnost pohybu.