„Zaznamenali jsme rekordní účast, když se 
v sobotu na start postavilo 206 statujících. Počasí vyšlo dokonale, zranění byla jen drobnějšího rázu, takže jsme maximálně spokojení," usmíval se Karel Hána z Tufír Teamu. Že všechno klaplo na jedničku, dokumentoval i fakt, že v neděli se nad dráhou přehnala průtrž mračen až ve chvíli, kdy už byli závodníci pryč a pořadatelé měli takřka všechno uklizené.

Bikrosová dráha v Míkovicích hostila o víkendu 5. a 6. díl Českomoravského poháru. 
V nabité konkurenci měl pořádající Tufír Team dvanáct želízek v ohni. A pořádně žhavé bylo hned to nejmladší. „Lukáš Mareček při své premiéře 
v kategorii šestiletých obsadil 
v sobotu parádní druhé místo, což by překvapivý úspěch," poznamenal Karel Hána.

Hned po něm se mezi sedmiletými vydrápal na stupně vítězů i třetí Štěpán Vlk, Sebastian Šácha dojel do cíle pátý. Bronz vybojoval i osmiletý Šimon Franta, čtvrtý sobotní cenný kov přidal v kategorii 11.-12. let Marek Jurák, který nestačil na jediného soupeře.

V neděli už domácí borci tak úspěšní nebyli, do sbírky přidali „pouze" dva poháry. Třetí místo zopakoval Štěpán Vlk a druhé Marek Jurák.

„Marek předvedl super výkon a zaslouží si velkou pochvalu. V neděli měl vyhrát, ale komisaři neměli odvahu vyloučit prvního závodníka, který nedodržel dráhu," zlobil se Karel Hána. „Ještě nemám 
k dispozici kompletní součty, ale podle mých propočtů by Marek Jurák měl být v celkovém pořadí Českomoravského poháru druhý a Šimon Franta třetí," dodal.

Do konce osmidílného seriálu zbývají už pouze dva závody, které se jedou v září v Klatovech. Na celkové umístění „na bedně" by měl vedle výše zmíněné dvojice útočit i Štěpán Vlk.

Bikrosaře z Míkovic čeká 
v nejbližších týdnech pořádně nabitý program, kdy se postupně představí na Moravské lize v Jeseníku, mistrovství České republiky v Benátkách na Jizerou a evropském šampionátu v italské Veroně.

„Vrcholem zřejmě bude mistrovství republiky, kde by měli útočit na stupně vítězů a možná i na titul Šimon Franta a Marek Jurák," věří Karel Hána ve dvojnásobný úspěch.

Mistrovství Evropy ve Veroně by se podle něj měla zúčastnit čtveřice závodníků Šimon Franta, Štěpán Vlk, Karel Hána mladší a také Patrik Novák, který musel domácí závody vynechat kvůli zlomenému palci. „V Itálii to bude pro kluky spíš o sbírání zkušeností. Pokud by se opravdu zadařilo, mohli bychom pomýšlet na semifinále," dodal Karel Hána.