„Musím říct, že i v tom všem shonu jsem měl takovou měkkou chviličku. Během proslovů hostů byl čas se zamyslet a při pohledu na tu spoustu lidí to bylo dojemné,“ přiznal předseda Snails Kunovice Pavel Křivák.

O slavnostní otevření areálu se postarali starostka Kunovic Ivana Majíčková, senátor Ivo Valenta a předseda České softballové asociace Gabriel Waage, kteří ocenili dosavadní práci klubu a popřáli mu hodně úspěchů do budoucna.

Za více než šest milionů korun se škvárové hřiště proměnilo na moderní areál se dvěma hřišti s travnatou plochou a automatickým zavlažováním, který může hostit takřka všechny vrcholné akce.

Ilustrační foto.
Tipy Deníku, kde a jak si užít víkend

„Mám z toho dobrý pocit. Na poslední chvíli jsme se snažili všechno dotáhnout podle představ a jsem rád, že se nám to podařilo,“ radoval se šéf klubu.
Stovky návštěvníků si mohly v pátek vychutnat řadu atrakcí pro děti, výstavu pohárů a fotografií, ale třeba si i vyzkoušet odpaly. Vrcholem odpoledne pak byl exhibiční zápas osobností.

O víkendu už se jelo naplno, představily se kadetky i ženy. Ukázalo se ale, že vysněnou rekonstrukcí přišli kunovičtí softbalisté o jednu ze svých dlouhodobých výhod.

„Naše hřiště bylo specifické, protože tráva se chová pro vnější polaře jinak, než škvára. Byla to naše výhoda, na druhou stranu venku jsme všude hráli na trávě a tréninkové zkušenosti nám pak scházely,“ poznamenal Pavel Křivák, který ukázal i věštecké schopnosti. I když za to nebyl moc rád.

1. FC Slovácko. Ilustrační foto.
Fotbalový svátek v Jankovicích

„Teď budeme vozit z venku víc bodů, míň jich ale budeme získávat doma,“ smál se při slavnostním otevření. Jeho slova se ale ukázala jako prorocká, protože extraligové ženy o víkendu prohrály všechny čtyři zápasy. Aspoň že ve čtvrteční „předpremiéře“ vydřely výhru nad českými juniorkami. V novém prostředí se naopak dařilo kadetkám, které obsadily na ligovém turnaji druhé místo.

Výsledky extraligy žen:
Kunovice – Juniorky ČR 3:2, Kunovice – Tempo Praha 2:4 a Kunovice – Ledenice 1:8 a 1:7.
Kunovice: Rampáčková, Kubicová, Mlýnková, Húsková, Slaninková, Gunišová, Měšťanová, Ferancová, Hlaváčková, Phamová, Stejskalová. Trenér: Křivák.

Kdo přispěl na rekonstrukci areálu Snails Kunovice5 milionů: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
800 tisíc: Zlínský kraj
300 tisíc: město Kunovice
Pozn: Další statisíce investoval oddíl Snails Kunovice z vlastní kapsy.