V Kopné se Kryštof s Kolaříkem představili po dvou letech, navíc s pořádně upraveným vozem. „Díky našim partnerům a mechanikům doznala Škoda Fabia velkých změn. Především jsme vylepšili brzdový systém a zabudovali nový výkonnější motor, od kterého očekáváme větší spolehlivost," prohlásil Alexandr Chovanec z popovického Speed Racing Teamu. Ten si postěžoval na změnu v platnosti homologace týkající se výbavy posádky. „Kvůli tomu jsme byli, stejně jako všichni ostatní, nuceni nesmyslně investovat nemalé finanční prostředky do nákupu nových přileb a interní komunikace."

Drobná předstartovní nervozita zmizela společně s odmávnutím na rampě a posádka s číslem 78 mohla vyrazit do první rychlostní zkoušky. „Taktiku i nasazení jsme přizpůsobili dlouhé závodní pauze a dosud ne zcela prověřenému vozu. I přes volnější nástup nás ale zajížděné časy v první sekci mile překvapily," nechal se slyšet Radim Kryštof.

Přes drobné chyby a dvě krizové situace se posádka SRT pohybovala průběžně na 4. místě ve třídě 7 a po odstoupení jednoho ze soupeřů se posunula na třetí pozici. Po úpravách ne zcela vyladěného brzdového systému a nepřesně fungujícího podvozku se ještě zlepšily jízdní vlastnosti vozidla a Kryštof s Kolaříkem ve druhé části závodu bezpečně kontrolovali svůj náskok. Udrželi tak za sebou velezkušeného Luboše Picku a na stupních vítězů převzali pohár za třetí místo. Ze 132 zúčastněných posádek jim pak v absolutním pořadí patřilo 59. místo.

„Výsledek nás samozřejmě velmi mile překvapil, po roční závodnické přestávce jsme v umístění na bedně ani nedoufali," poznamenal Vladimír Kolařík, podle kterého bylo hlavním úkolem absolvovat celou soutěž bez větších problémů, vyzkoušet chování vozidla v závodním režimu a dorazit bezpečně do cíle. „Velkou radost máme zejména z výborně fungujícího motoru, který pracuje plně ve shodě s převodovkou. Naopak musíme hodně výrazně zapracovat na nastavení podvozku a doladit brzdový systém. Vzhledem k dosaženému výsledku však pozitivní zjištění převažují nad negativy, což je pro nás velmi motivující," dodal Radim Kryštof.