„Zápas jsme odehráli s velkým nasazením, bojovali o každý míč a zaslouženě vyhráli," mohl s úlevou povědět kapitán domácího celku Jiří Kment.

Staré Město – Havířov 3:1 (16, –22, 21, 23)

V úvodu zápasu se především díky razancí v útoku po kůlech více prosazovali hosté. Zlom nastal za stavu 10:12 pro hosty, kdy na servis přišel domácí Vašíček. Několika esy znejistěl přihrávající hráče Havířova, čímž přispěl ke zvratu skóre a vedení domácích 17:12. V závěru setu se k němu navíc přidal Paták, Staroměšťané utekli až na 23:14 a set v pohodě dohráli.

Evidentně zaskočení hráči hostů tahali za kratší konec i ve druhé sadě. Domácí pestrou hrou postupně vedli až 22:17. Následně ale rozhodčí přísně posoudili jako nečistý míč nahrávku domácího Malčíka, hosté snížili a pak šňůrou bodů dospěli až k setovému vítězství, když domácí hráči nezpracovali plachtící servis hostujícího Kotase a v útoku pak byli zablokováni.

Pak už ale pod i nad vysokou sítí slavila úspěch enormní bojovnost domácích borců, výborně servírovali – především Vašíček a body přidávali také neprodyšnými bloky. Při vedení 24:20 proměnili útokem ze středu sítě druhý setbol. Výrazně vedli i ve čtvrtém setu, v koncovce 23:19, ale pak se zasekli a nakonec set získali nejtěsnějším rozdílem když proměnili hned první mečbol.

„Klíčem k úspěchu bylo, že se nám dařilo na servisu. Díky dobré přihrávce jsme pak úspěšně bodovali v útoku," pochvaloval si kouč VSK Petr Karabec, podle kterého odhodlání jeho svěřenců. „Hráči měli velkou touhu po vítězství, což se jim nakonec podařilo," dodal bývalý český reprezentant

Jeho havířovský protějšek byl pochopitelně zklamaný. „Z naší strany to byl zápas, který jsme psychicky neunesli. Od toho se odvíjely naše chyby a konečný výsledek. Domácí vyhráli zaslouženě," uznal hostující kouč Jakub Zvolánek.

Staré Město: Malčík, Skyba, Koláček, Paták, Erman, Vašíček, na liberu Špalek, střídali Kment, Maděra, Sedláček, Kamler, Salava. Trenér: Karabec.

Ve čtvrtek přivítají staroměstští volejbalisté opět svého soka z Havířova, tentokrát v odvetě 3. kola Českéh poháru. Zápas začíná v 18 hodin a domácí budou dohánět ztrátu z utkání v Havířově, kde prohráli 1:3. (ps, ms)