Hlučané před 120 diváky v posledním souboji osmifinálové skupiny Sokolům z Pardubic podlehli 2:9. Domácí aktuálně devátému celku elitní české soutěže vzdorovali do 9. minuty, kdy za Východočechy poprvé skóroval Gregor.

V závěrečných čtyřech minutách první třetiny však dostal Hluk z florbalek Kunta, Kourka a Patrika Petra další tři branky a už v této pasáži střetnutí bylo zřejmé, že Pardubice si vývoj utkání pohlídají. Slovácký tým ovšem bojoval a s jasným favoritem se snažil uhrát co nejčestnější výsledek. V koncovce se ale prosadil pouze Radim Jílek, který korigoval stav na 1:5 a 2:6.

,,Vzhledem ke kvalitě soupeře jsme se v zápase zaměřili pouze na obranu. Čelit pardubickému tlaku se nám však dařilo pouze do poloviny první části. Poté už se projevila herní vyspělost celku z východu Čech. Ten v průběhu střetnutí vyslal na Kolečkářovu bránu šestašedesát střel," prozradil domácí kouč Pavel Rochovanský.
Jeho kolektiv se ale za předvedený výkon nemusí stydět.

,,Odehráli jsme dobré utkání. Jenom škoda, že jsme neproměnili víc šancí. Navíc jsme mohli prohrát i nižším rozdílem. Vždyť tři góly jsme dostali až v posledních dvou a půl minutách duelu," mrzelo Rochovanského.

SPARTAK HLUK – SOKOL PARDUBICE 2:9 (0:4, 0:0, 2:5)

Branky Hluku: Jílek 2.
Sestava: Kolečkář – Duda, Petlan, Rochovanský, Krchňáček, Šimíček, Hubáček, Jílek, Koželuha, Kovář, Holý, Tuhý.

Lubomír Hotař