Ondřej Habarta – TJ Slovácká Slavia - šerm

Ondřej Habarta.

Ondřej je nejen skvělým šermířem, jehož oblíbenou zbraní je kord, ale také studentem Baťovy univerzity v Uherském Hradišti. Jeho specializace je Logistika a krizové řízení. Mezi českými juniory v šermu kordem byl v loňské sezóně na druhém místě. V letošním roce přestupuje již mezi seniory, kde by se také rád prosadil.

Vendula Kolářová – TJ Slovácká Slavia - atletika

Vendula Kolářová.
Jen málokdo by Vendulu Kolářovou tipoval na to, že si jako svůj oblíbený sport vybere hod kladivem. Přesto tohle nepříliš velké děvče v loňském roce vybojovalo titul mistryně ČR mezi juniorkami. Stále usměvavá Vendula navíc krásně hraje na cimbál, má ráda cyklistiku, turistiku a také lyžování.

Jitka Vaďurová – TJ Slovácká Slavia - volejbal

Jitka Vaďurová.
Jitka je ve svých 13 letech jedním z největších volejbalových talentů, který v současné době hraje volejbal ve Slovácké Slavii. Patří k nejlepším smečařkám krajského výběru a již nyní nad ní sviští přestupová lasa z volejbalových bašt z Brna, Prostějova či Přerova. Není divu, kdo by nechtěl mít ve svém kádru reprezentantku ČR.

Michal Plocek – VK Slovácko – veslování

Michal Plocek.
Tento 18-ti letý veslař z oddílu VK Slovácko v loňském roce vyhrál ve skifu snad všechny závody, které vyhrát chtěl. Stal se juniorským mistrem České republiku, mistrem Evropy i mistrem světa. Na mistrovství Evropy mezi muži skončil na sedmém místě a na domácí vodě porazil i olympionika Synka. Loňskou čtenářskou anketu jasně vyhrál.

Dušan Melichárek – 1.FC Slovácko - fotbal

Dušan Melichárek.
Odchovanec hradišťského fotbalu Dušan Melichárek působil posledních šest let ve Švédsku, kde v dresu Malmö FF získal mistrovský titul. Pak se rozhodl k návratu na Slovácko. V loňské jarní sezoně v pěti odehraných zápase obdržel jedinou branku. Rychle se stal oporou prvoligového Slovácka a na podzim nechyběl na hřišti ani minutu.

Zdeněk Stromšík –TJ Slovácká Slavia – atletika

Zdeněk Stromšík.
Tento 18-ti letý borec patří mezi největší sprinterské talenty v České republice. V loňském roce vybojoval první místo na šampionátu juniorů a dorostu na 60 metrů a na stovce byl druhý. Časem 10.56 v běhu na 100 metrů přepisoval historické sprinterské tabulky atletiky v Uherském Hradišti. Účastnil se juniorského mistrovství světa v Barceloně.

Marek Šimoník – VK Morávia – veslování

Marek Šimoník.
Marek Šimoník v loňském roce sbíral medaile jako na běžícím pásu. Na mistrovství České republiky dorostenců ve sprintu zvítězil na nejnáročnější 500metrové trati. Ke zlaté medaili přidal i stříbrnou na dvojskifu a bronz v párové čtyřce. Na trati 1500 metrů si na dvojskifu dojel pro další zlato.

Ondřej Uherka – TJ Slovácká Slavia – squash

Ondřej Uherka.
Osmnácté místo na mistrovství Evropy v jednotlivcích, třinácté místo v družstvech, sedmnáctá pozice mezi muži v české republice a druhé místo s brněnským celkem v extralize, taková je bilance Ondřeje Uherky. V současnosti Ondra studuje francouzštinu a sportovní management v Anglii, kde také pilně trénuje.

Klára Světlíková – SK Kraso – krasobruslení

Klára Světlíková.
Čtrnáctiletá Klára Světlíková v loňském roce získala titul mistryně České republiky v krasobruslení v kategorii žaček a překvapivě také titul vicemistryně ČR v kategorii seniorek. Ve svém volném programu má zařazeny skoky jako například trojitý Salchow, dvojitý Axel a také náročné piruety. Zvítězila také mezi juniorkami na Golden Cupu v Dubaji.

Dušan Hůlka – SK Míkovice – bikros

Dušan Hůlka.

Tufír team Míkovice se může pochlubit skvělým závodníkem, kterým je 13-ti letý Dušan Hůlka. Ten v loňském roce dokázal získat titul mistra České republiky v kategorii do 13 let. Výborně si vedl i na mistrovství světa v Birminghamu kde dojel na třetím místě. V letošním roce chce obhajovat své pozice na MS, které se jede na Novém Zélandě.