Barbora Tykalová sahala dokonce po prvním místu, nakonec ale ve velmi vyrovnané soutěži ztratila na vítěznou Ceplovou z Pardubic pouhých 0,28 bodu. „Útěchou jí bylo, že si na tomto závodě vybruslila nový osobní rekord 24,53 bodu," konstatovala hlavní trenérka BK Uherský Brod Kateřina Tykalová.

Na Memoriálu Pavla Romana v Olomouci se představila početnější brodská výprava. Barboře Tykalové ale tentokrát nevyšla poslední pirueta, což ji stálo medailové umístění a do Brodu si odvezla nepopulární čtvrté místo.

Na stupních vítězů ji zastoupila nejmladší brodská závodnice Martina Pšurná. V kategorii nováčci mladší navázala na své předešlé závodní starty a po kvalitně předvedené volné jízdě se jí na krku zaslouženě houpala stříbrná medaile.

Dalším zástupkyním Bruslařského klubu už se dařilo méně. V kategorii nejmladší žačky obsadila Andrea Pšurná 23. místo, Nelly Jankovičová byla ještě o dvě příčky níž. „Přestože Andrea ještě nepředvedla svoji volnou jízdu úplně bez chyb, zlepšila si své osobní skóre o dva body. Nelly tento závod nevyšel, pokazila jak piruety, tak se nevyhnula pádu," poznamenala Kateřina Tykalová.

V kategorii mladší žačky se tentokrát vedlo lépe Daniele Popelkové, která předvedla zdařilé oba programy a se ziskem 55,03 bodu obsadila konečné 14. místo. Zuzana Straňáková se ve volné jízdě nevyhnula pádům, tudíž se jí nepovedlo udržet průběžnou 11. příčku po krátkém programu a v konečném součtu skončila hned za Danielou patnáctá.