Do Březolup by mělo první srpnovou sobotu dorazit na padesát střelců, kteří si to rozdají ve třech disciplínách. „Počítáme s hojnou účastí, vždyť naše závody jsou jedinými svého druhů v celém regionu,“ říká ředitel soutěže Zdeněk Jančara.

Na střelnici v Březolupech, které jsou známé spíše svým plochodrážním oválem, by se mělo představit několik velmi kvalitních střelců včetně českých reprezentantů. „Ze Zlína by měli přijet Pavel Hrabalík a Rostislav Červenka, z Rožnova pod Radhoštěm pak vynikající dorostenci, kteří mají na svém kontě mistrovské tituly,“ zve všechny příznivce střelného prachu na kvalitně obsazené závody Zdeněk Jančara.

Březolupská sportka začíná v sobotu v 8 hodin, první disciplínou bude Sportovní pistole 30+30. „Prvních třicet ran závodníci střílí na nepohyblivý terč, druhých třicet pak na terč otočný,“ vysvětluje podstatu disciplíny ředitel soutěže. Jako druhá na řadu přijde Velkorážní pistole. Zde borce čeká menší počet ran (15+15) a jak už napovídá název, střílí se z pistole větší ráže.

Zatímco první dvě disciplíny se odehrávají na vzdálenost 25 metrů, v poslední části závodů - Libovolné pistoli - se soutěžící musí vypořádat se vzdáleností 50 metrů. „Je to královská disciplína a je také nejnáročnější,“ říká Jančara. „Střelci zde pálí šedesát ran na pevný terč, v této disciplíně máme velké úspěchy i v mezinárodním měřítku,“ dodal šéf soutěže, který za všechny vzpomněl několikanásobného medailistu Martina Tenka.

Na domácích závodech budou mít Březolupští jedno želízko v ohni. Ve sportovní pistoli se v dorostenecké kategorii představí nadějný Jaroslav Juřena. Výsledky závodů se započítávají do kvalifikace mistrovství republiky.