Po přestávce ale hosté přišli o zraněného Čtvrtníčka, v závěru inkasovali další branky a nakonec v televizní dohrávce 16. kola Varta ligy prohráli 0:6.

„Snažili jsme se hrát zezadu a poctivě bránit. V prvním poločase to z naší strany bylo dobré. Výsledek byl dlouho hratelný. Škoda, že jsme neproměnili nějakou šanci. Mohli to být ještě zajímavější,“ míní kouč poražených Jaroslav Hastík.

Oslabení Moravané za svůj sympatický výkon sklidili zaslouženou pochvalu. S výsledkem být ale úplně spokojení nemohli. I když se čekal větší fičák, Bazooka nemusela prohrát až takovým rozdílem.

„Po obdržených brankách se nalomila naše koncentrace. Už jsme nebyli tak zodpovědní, v závěru jsme inkasovali laciné góly,“ mrzí Hastíka.

„Soupeř byl ale lepší, vyhrál zaslouženě,“ uznal kouč Bazooky.

Šárka Kročilová v Brně obsadila třetí místo.
Brodské krasobruslařky zářily na brněnském memoriálu

Moravané nezvládli proti Chrudimi hlavně bránění standardních situací. Východočeši vstřelili první tři góly právě po nacvičených akcích. Skóre ve 14. minutě otevřel Pavel Drozd, po přestávce zvýšili náskok čtrnáctinásobného mistra Bagatini se Slováčkem.

„Byly to hloupé góly, ale proti Chrudimi se to bere,“ míní kapitán Uherského Hradiště Roman Sopůšek.

Závěr už byl zcela v režii Era-Packu, který výsledek v pohodě navýšil. Hosty více než porážka o šest branek mrzelo zranění Ondřeje Čtvrtníčka, který po nezaviněném souboji upadl na palubovku a omdlel. Do šatny ale odešel po svých.

„Doufám, že to nebude nic vážného a že bude brzy v pohodě,“ věří Sopůšek.

Pro Bazooku totiž bude každá ztráta nepříjemná. Prvoligový nováček totiž poslední týdny řešil interní klubové záležitosti. Tým postupně opustila většina kádru, z předsezonní soupisky zůstali pouze čtyři borci. Kromě náhradního gólmana Pfeffera už jenom kapitán Sopůšek, Čtvrtníček a Slaný.
Vedení klubu se snažilo nepříjemnou situaci řešit. V posledním týdnu přivedlo šest nových tváří.

„Z Tanga Hodonín přišel brankář Dominik Kunický, který je novou jedničkou týmu, protože Filip Pfeffer dlouho nechytal,“ vysvětluje Hastík.

Dalším navrátilcem je Tomáš Martiš, který naposledy hrál za Bazooku ve druhé lize. Dalšími posilami jsou ex-ligový fotbalista Tomáš Ťok a Slováci Martin Cintula, Libor Ťažký a Michal Németh. Všech sedm nováčků si premiéru v maskáčovém dresu Bazooky odbylo právě na palubovce Chrudimi.

„Někteří kluci se v pondělí viděli poprvé,“ přiznává Hastík.

Na sehrávání ale Moravané nemají moc času. Hastíkův tým už ve středu čeká další televizní duel v Brně proti Helasu, v pátek se hráči Bazooky představí před vlastním publikem proti nováčkovi z Mělníka.

„Budeme se na slušný výkon z Chrudimi snažit navázat v dalších zápasech, ve kterých se pokusíme uhrát nějaký bod,“ dodává Hastík. Jeho tým dál zůstává v tabulce na sedmé místě. Mužstva ze spodu ale větší šanci. Boj o postup do play-off bude ještě zajímavý.

Po prohraném čtvrtfinále se rozloučil s kariérou dlouholetý nahrávač staroměstského týmu Libor Kamler (č. 1). Je ho dres symbolicky putoval „pod strop“ haly na Širůchu.
Rychlý konec. Staroměstští volejbalisté padli i potřetí

Varta futsalová liga, dohrávka 16. kola –

FK ERA-PACK Chrudim - Bazooka CF Uherské Hradiště 6:0 (1:0)

Branky: 29. a 34. Antonio Bagatini, 14. Pavel Drozd, 32. Matěj Slováček, 35. Tomáš Koudelka, 38. Roman Mareš
Rozhodčí: Cílek, Lafek (Pavlas)
Žlutá karty: Slováček (Chrudim)
Diváci: 200
Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – Everton, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Bagatini, Slováček, Felipe
Uherské Hradiště: Kunický (Pfeffer) – Šarközy, Bulušek, Slaný, Čtvrtníček, Németh, Ťok, Cintula, Sopůšek, Martiš, Ťažký.