„Muž z hrozivě vypadající nehody, která se stala půl páté odpoledne na obchvatu nedaleko Zlechova, vyvázl jen s lehkým zraněním," informoval Aleš Mergental, mluvčí policie v Uherském Hradišti.

Řidič jel od Kunovic směrem k Buchlovským kopcům, spánek ho přemohl těsně před nadjezdem obchvatu. „Ford přejel do protisměru, kde naštěstí zrovna nejelo žádné auto. Vůz pokračoval a ještě před začátkem svodidel vyjel vlevo mimo silnici a sjel do příkopu, který vedl auto dál až k nadjezdu. Tam auto přední částí narazilo do zpevněného zakončení příkopu a přetočilo se přes střechu. Poté jen velmi těsně minulo betonový pilíř nadjezdu a zastavilo se s koly vzhůru za ním," popsal mluvčí policie detaily nehody.

Muž se při zjišťování příčin nehody doznal, že za volantem na chvilku usnul. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní.

Policisté doporučují všem řidičům a řidičkám, kteří na sobě při řízení začnou pociťovat únavu, aby na nejbližším možném místě zastavili. „Pokračování v takovéto jízdě a přemáhání únavy může vést k nepozornosti či mikrospánku, které mohou mít fatální následky," upozornil Aleš Mergental. Při zastávce by si polde něj řidiči měli buď krátce odpočinout, zdřímnout si, nebo se naopak protáhnout na vzduchu, zacvičit si. Ideálním řešením je vyměnit se se spolujedoucí osobou.