V sobotu večer policisté zastavili čtyřiadvacetiletého řidiče Golfu, který projížděl Buchlovicemi. Jeho jízda skončila ihned po provedení dechové zkoušky, která vyšla pozitivní a to 2,09 promile alkoholu. K pití alkoholu se mladý muž přiznal.

Alkoholem se posilnil i čtyřicetiletý řidič Fordu. Ten v neděli 17. dubna krátce před půlnocí projížděl Topolnou. Policisté řidiče vyzvali, aby jim předložil řidičský průkaz. K tomu ale nedošlo, protože jej neměl u sebe. Jak se po chvíli ukázalo, důvodem byly uložené dva zákazy řízení s trváním až do dubna roku 2019. Provedená dechová zkouška vykázala hodnotu 3,29 promile alkoholu. „Řidič s naměřenou hodnotou nesouhlasil, proto jej policisté převezli do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu podle zákona hrozí až dvouleté vězení," uvedla mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

Od nedělní půlnoci řeší dopravní policisté nehodu, ke které došlo ve Strání. Osmnáctiletý řidič Hondy projel křižovatkou a poté chtěl odbočit vlevo k místní škole. Zřejmě vlivem rychlosti zatáčku nezvládl a vyjel vpravo mimo silnici. Tam narazil do oplocení zahrady a poté do keřů. Přivolaní policisté u něj provedli dechovou zkoušku s výsledkem 0,97 promile alkoholu. Nehoda se obešla bez zranění. Celková škoda je předběžně odhadnuta na šedesát tisíc korun. Řidičský průkaz, který měl mladý muž od srpna loňského roku, zřejmě nějakou dobu neuvidí. Podle zákona mu totiž hrozí až roční zákaz řízení.

Druhá nehoda se zraněním se stala v neděli hodinu po půlnoci ve Vážanech. Třiačtyřicetiletý řidič čtyřkolky a jeho spolujezdec jeli směrem do centra Vážan. Ovšem při odbočování před místním pohostinstvím dostali smyk a čtyřkolka se s nimi převrátila přes pravý bok. Muži utrpěli zranění prozatím nezjištěného rozsahu. „U obou byla provedena dechová zkouška, která vyšla pozitivní. Řidič nadýchal 2,15 a jeho spolujezdec 1,78 promile alkoholu. Ani jeden z uvedených hazardérů neměl za jízdy nasazenou ochrannou přilbu. Navíc jeli na čtyřkolce, která má půl roku propadlou technickou kontrolu. Třiačtyřicetiletému řidiči hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let," poznamenala policejní mluvčí.