„Osmapadesátiletý řidič traktoru přijel na křižovatku od Suché Loze se záměrem pokračovat přímo do Bánova. Na křižovatce ale nerespektoval dopravní značení Stůj, dej přednost v jízdě a vjel na hlavní silnici. V té chvíli jel od Uherského Brodu osobní automobil značky Mercedes, a tak se stalo, že se oba stroje střetly," popsala situaci mluvčí Policie v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

Podle Romana Žemličky cestovaly v mercedesu dvě osoby, přičemž se při nárazu zranil spolujezdec. Toho zdravotníci ošetřili a převezli sanitkou k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

„Později se přitížilo i řidiči Mercedesu a ten byl následně také odvezen k vyšetření do nemocnice," uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje. Zranění řidiče traktoru si podle něj vyžádalo pomoc Letecké zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

„Po ošetření řidiče traktoru hasiči přenesli do vrtulníku, jímž byl transportován do nemocnice v Olomouci," doplnil Roman Žemlička. Zda byl traktorista pod vlivem alkoholu má prokázat až nařízený odběr krve.

„Řidič mercedesu se na místě podrobil dechové zkoušce, která vyšla negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na tři miliony korun. Dopravní nehoda je nadále v šetření," doplnila Milena Šabatová.