Při průjezdu od Mistřic a díky nepozornosti a vypitému alkoholu však najel do protisměru, kde narazil do Felicie. Policisté poté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která vykázala 3,02 promile alkoholu. Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a potvrdil, že před jízdou vypil několik piv a nějaký rum.

„Dopravní policisté v dostupné evidenci zjistili, že vozidlo Alfa Romeo je ve stavu zániku a má neplatnou technickou prohlídku. Navíc řidič nepředložil zelenou kartu a ani osvědčení o registraci vozidla. Dalším jeho prohřeškem bylo, že za jízdy nepoužil bezpečnostní pás. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a odňali registrační značky vozidla.

Škoda na vozidlech je předběžně odhadnuta na čtyřicet tisíc korun," shrnula celkovou bilanci sobotní nehody mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová. Muž je podle jejích slov nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let. Řidičce protijedoucí Felicie oproti tomu vyšla dechová zkouška negativní. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.