„Osmnáctiletý řidič Opelu Astra z Valašského Meziříčí, jedoucí po vedlejší silnici od Lešné, nerespektoval značku Dej přednost v jízdě a zkřížil cestu zleva přijíždějícímu vozu Ford Galaxy,“ popsal události předcházející nehodě asistent policejního ředitele ve Vsetíně Ivo Zgarba.

Podle jeho slov už jednatřicetiletý šofér Fordu z Valašského Meziříčí nedokázal střetu zabránit a přední částí vozu narazil do boku Opelu Astra. „Při srážce se vážně zranil mladík za volantem Astry, který celou nehodu také zavinil,“ uvedl Zgarba. Středně těžké zranění si z kolize odnesla také teprve šestnáctiletá spolujezdkyně z druhého auta. „Podle všeho seděla při nárazu na zadním sedadle Fordu,“ doplnil Zgarba.

Na místo nehody ihned vyrazili také hasiči a zdravotníci rychlé záchranné služby. „Zasahující zdravotníci na místě ošetřili mladou ženu, kterou později převezli na chirurgické oddělení do nemocnice ve Valašském Meziříčí s podezřením na zlomeninu předloktní a několika tržnými ranami,“ vylíčila mluvčí krajských záchranářů Hana Polešáková.

Podle jejích slov byl se středně těžkým zraněním převezen na valašskomeziříčskou chirurgii na pozorování také osmnáctiletý mladík.

Další okolnosti nehody nyní vyšetřují policisté. „Jisté je, že na nehodě neměl žádný podíl alkohol. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní,“ uzavřel Zgarba.