V osobním vlaku cestovalo třiadvacet lidí, kteří z nehody vyvázli bez zranění. Hasiči jim pomohli s přestupem na náhradní autobusovou dopravu. „V autě byl ale těžce zraněný řidič, kterého záchranná služba oživovala, nicméně na místě zemřel,“ informoval mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Operátorka na místo události ihned vyslala dvě posádky záchranářů, pozemní a vrtulník. „Při příjezdu posádek byl na místě lékař v civilu, který pomáhal s vytažením zraněného řidiče z vraku auta. U zraněného byla okamžitě zahájena resuscitace, která však byla po deseti minutách ukončena jako neúspěšná. Pacient utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým přes veškerou snahu lékařů a záchranářů na místě podlehl,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Ilustrační foto.
Nehody v kraji? Nejvíc za devět let

Druhým zraněným byl strojvedoucí vlaku, který při nárazu utrpěl lehké poranění ruky. „Po ošetření byl převezen na chirurgickou ambulanci Nemocnice Kyjov,“ doplnila Kropáčková.

Nehoda se stala na přejezdu bez závor, který je ale zabezpečený světelnou signalizací. „Došlo ke střetnutí spěšného vlaku jedoucího z Brna do Uherského Hradiště s osobním autem,“ upřesnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Čtyřiašedesátiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia vjel podle policie na přejezd v době, kdy bylo v činnosti světelné výstražné zařízení a po trati projížděl spěšný vlak. „V autě cestoval sám. Policisté provádí nezbytné úkony a další informace budou doplněny později,“ sdělila policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Provoz na trati byl obnoven až po druhé hodině odpoledne.

Nehoda osobního automobilu a motocyklu si vyžádala dva zraněné.
Motorkář zůstal zaklíněn mezi auty po nehodě u Hodonína