„Krátce po třiadvacáté hodině se srazilo osobní vozidlo značky Škoda Fabia, v němž cestovali čtyři mladší muži s protijedoucím kamionem. Následky nehody jsou tragické," informoval krajský policejní mluvčí Petr Jaroš. Fabia zůstala po čelním střetu s kamionem převrácená na střeše. „Tři spolujezdci utrpěli zranění, řidič nehodu nepřežil," informoval Libor Netopil, mluvčí HZS Zlínského kraje.

Dva zraněné spolujezdce vyprostili dobrovolní hasiči z Buchlovic, kteří dorazili na místo události jako první. Třiadvacetiletého řidiče osobního automobilu, který nehodu nepřežil, a dalšího spolujezdce, jenž utrpěl vážná poranění, dostali z vraku až profesionální hasiči za použití hydraulických vyprošťovacích zařízení.

„Tři zranění spolujezdci skončili v péči několika posádek zdravotnické záchranné služby. Dva byli následně transportováni vrtulníky letecké záchranné služby," informoval Libor Netopil. Jeden ze tří vážně zraněných mladíků ale v sobotu na následky havárie v nemocnici zemřel.

Příčiny nehody jsou předmětem dalšího šetření. „Některé poznatky a svědecké výpovědi však naznačují, že řidič osobního vozidla v pravotočivé zatáčce prozatím z neznámých příčin dostal smyk, vjel do protisměru a čelně narazil do kamionu," doplnil mluvčí policie Petr Jaroš.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a následného vyšetřování a odstraňování následků nehody byla silnice přes buchlovské hory zcela uzavřena až do brzkých ranních hodin. Policisté veškerou dopravu odkláněli na objízdné trasy, na nichž řídili provoz. Celková škoda je odhadnuta na více než tři sta tisíc korun.