K nehodě došlo krátce po jedenácté hodině v uherskobrodské městské části Újezdec. „Nedošlo ke střetu s vlakem, ale nákladní vůz sjel mimo cestu a narazil do vedení kolejí," popsal nehodu mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. „Řidič jedoucí ve směru od Uherského Brodu na Luhačovice z prozatím nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo vozovku, kde sjel na železniční trať. Převrácená avie poničila koleje do té míry, že je nutná oprava," doplnil mluvčí policie v Uherském Hradišti Aleš Mergental, podle kterého bude trať ve směru na Vlárský průsmyk uzavřena minimálně do 18 hodin.

„Mezi Újezdcem a Luhačovicemi jsme zajistili náhradní autobusovou dopravu," potvrdila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Havarovanou avii musel z kolejiště vyzvednout jeřáb, na odstranění škod pracují technici drážní inspekce. „Máme podezření na poškození železničního svršku," uvedl mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Tomáš Drvota.

V úterý se odehrála ještě jedna nehoda auta na železnici. Již v 5.20 hodin boural na železničním přejezdu v Bojkovicích ve směru na Pitín řidič Fordu Transit. „Za mlhy a mokré silnice nezvládl průjezd přes přejezd. Vyjel vlevo mimo silnici přes koleje a pravou zadní částí narazil do sloupu se závorou, kterou povalil," informoval Aleš Mergental. Pětatřicetiletý řidič nebyl při nehodě zraněn. Na závoře a autě vznikla celková škoda zhruba osmdesát tisíc korun. Samotné koleje porušeny nebyly.