Renata GreblíkováTermín měla maminka na Valentýna, Marianka, Rozárka a Martínek se ale rozhodli jít ven o čtrnáct dní dříve.

„ Poprvé jsem byla na vyšetření v Brně, kde mi potvrdili, že jsem těhotná. Na druhém vyšetření ve Zlíně mi řekli, že to budou dvojčata," vzpomíná dnes s úsměvem Renata Grebíková.

„No a na tom třetím vyšetření jsem se dozvěděla, že se mi narodí trojčátka. Na to čtvrté jsem raději moc jít nechtěla," dodává s nadsázkou.

Maminka trojčátek pochází z rodiny, kde byli čtyři sourozenci. Tři sestry a jeden bratr. Toho, že bude mít tři děti najednou, se nezalekla. Hned v úvodu těhotenství toho totiž musela řešit víc než dost.

„Když jsem příteli řekla, že jsem těhotná, opustil mě, protože nechtěl mít děti. Jenže já těhotenství neplánovala, prostě se to stalo," povzdechla si nad smutnou vzpomínkou paní Renata.

Ani její jednání s úřady nebyly podle ní procházkou růžovou zahradou.

„Měla jste si našetřit, když jste chtěla děti," zněly slova pracovnice na sociálním odboru v Uherském Brodě.

„Neměla jsem na začátku vůbec žádné zastání, měsíc před porodem jsem si dávala žádost o mimořádnou pomoc v hmotné nouzi. Když jsem si ověřovala už z porodnice, jak to s žádostí vypadá, pracovnice mi sdělila, že má mou žádost teprve hodinu na stole," poznamenala.

Zatím tak nemá pro děti ani výbavičku. Ani obec, kde žije, se podle ní nezachovala správně, když si žádala o byt.

„Jako samoživitelka to rozhodně nebudu mít lehké. Fajn ale je, že se po porodu konečně ledy hnuly a já dostanu pro své děti vše, na co máme nárok," doufá. Jak ale říká, všechny její starosti zažene pohled na její tři klubíčka štěstí.

„Budou mít vše, co potřebují. Těším se, až pojedeme s kočárkem na procházku. Těším se, až budou povídat. Těším se, až půjdou do školy. Přeji si, aby byly zdraví, šťastní a spokojení," svěřila se přes všechny starosti šťastná maminka.

Trojčata se narodí ve Zlíně většinou dvakrát do roka, teď dvakrát během jediného týdne. Další tři kluci se narodili jiné mamince včera.