Devět jejich dílek se prosadilo v ostré konkurenci 2664 prací z 262 škol, kdy jejich mladí autoři nadmíru dobře zvládli letošní téma Příroda kolem nás. Mezi dvaceti nejlepšími v té nejstarší kategorii 7. - 9. tříd základní školy se jich z Hradiště umístilo dokonce osm, z čehož malby Gabriely Dobešové a Michala Slíže se staly těmi nejlepšími.

Čtěte také: Cyklostezka u Sirnatých lázní je uzavřená

„Studenty soutěž zaujala a můžu říct, že si s velikou chutí zamalovali, což je na jejich obrázcích vidět. Bavilo je to a navíc se v této výtvarné činnosti posunuli dopředu," nechal se slyšet Jiří Salajka, jeden z hradišťských gymnaziálních učitelů výtvarné výchovy. V úspěšných malbách Salajkových svěřenců už lze navíc spatřit více než základní školáckou popisnost.

„V mnohých se objevuje exprese, stupňovaný výraz i dobrý dojem z té přírody, že ji tak dobře zvládli namalovat," chválil své svěřence Salajka. Z Uherského Hradiště v kategorii nejstarších obsadily třetí místa Jana Kodrlová a Eliška Kolůchová. Čestná uznání pak braly ještě Ema Ferencová, Monika Buchtíková, Magdaléna Macková a Anna Batoušková. Na třetím místě v kategorii 5. - 6. ročníků základních škol uspěla z hradišťského gymnázia také Anežka Braunerová, která je svěřenkyní druhého učitele výtvarné výchovy Gymnázia Uherské Hradiště Lukáše Psíka.

Čtěte také: Akademie hradišťského Gymnázia: folklor, balet, rock a filmy v jednom balení