„Mosíte mně také slúbit, že až rok sa s rokem sejde, tak ve Véskách pravé hody se stárkou a stárkem budú a jestli ne, tak sem přivalíte čtyři pěkné kúsky piva v sudu. Přistavíte aj demižon výborného vína, aby sa mohl napit nejenom starosta, ale aj místostarosta a celá dědina," zavázal krojované starosta Hradiště Stanislav Blaha.

Přestože chasa jako taková chyběla, našlo se hned několik obyvatel, kteří je v krojích nahradili. Na nízký počet účastníků průvodu, který v sobotu prošel ulicemi Vések, narážel i Filip Walther, když prosil za krojované starostu o povolení hodů.

„Je totiž potřeba každého jedince k udržení téjto hodové tradice. Pozvedněme pohárek a napijme sa zhluboka, ať sú u nás hody, snad aj s právem, ode dneška do roka," nechal se za chasu slyšet Filip Walther.

I když bez stárků, nechybělo akci nic, co k hodům patří. V sobotu program odstartoval mší svatou u kapličky sv. Anny. Následoval průvod s vozením sudu, který doprovodil dechová hudba Šarovec a cimbálová muzika Slačáci.

Večer mohli zájemci vyrazit na zábavu, kde hráli zmíněná hudební tělesa. Večer zpestřila ochutnávka vín. Hody pokračovali i v neděli vystoupením cimbálové muziky Slačáci na hřišti.