V ní byla laň, daňče, osm divokých prasat, deset zajíců, třicet bažantů a dvaatřicet divokých kačen. Hlavní cenou byl domácí vepřík, ten se ale třem stovkám plesajících zatím ukazoval jen na obrázku. Návštěvníci si tombolu mlsně prohlíželi, ale aby nemuseli čekat na štěstí při losování, mohli si na zvěřinové speciality odskočit přes silnici do hospody U Barmana.

Myslivci v zelených uniformách vítali u vstupu do vyzdobeného sálu každého návštěvníka tradičního plesu, jemuž nad pódiem s hudební skupinou Aventis Band z Napajedel vévodil pozdrav Myslivosti zdar!

Sálem se linuly nejrůznější písně a pánové v oblecích nebo zelených kamizolách vyzývali své manželky, přítelkyně, kamarádky nebo milenky k tanci. Pár minut po jednadvacáté hodině vpluli na taneční parket šestnáctiletý Marek Dědek s o dva roky mladší Gabrielou Markovou z Tanečního klubu Rokaso Uherské Hradiště, aby ve dvou vstupech zatancovali standartní tance, a to waltz, tango, slowfox, quickstep, po krátké oddechové pauze a přestrojení pak sadu latinskoamerických tanců, sambu, chacha, rumbu, paso doble a jiwe.

Oba tanečníky představila učitelka a maminka mladé nadějné tanečnice Gabriela Marková. „Dcera Gabriela tancuje s Markem čtyři roky. Oba jsou studenti hradišťského gymnázia a jejich trenérem je Jiří Herůdek."

„Opět se můžeme radovat z velké účasti místních i přespolních. Určitě se jim na našich plesech líbí, protože rok co rok máme sál plný lidí dobře se bavících," oddechl si hospodář Mysliveckého sdružení Tupesy – Břestek Josef Družbík. Prozradil, že sdružení čítá dvacet nimrodů, jednoho adepta myslivosti a dva, kteří na členství čekají.

Když nad ránem muzikanti začali balit své „nádobíčko", jen málokdo z tanečníků se cítil unavený. Myslivci jim ale slíbili, že až se rok s rokem sejde, bude se ve školní tělocvičně opět konat myslivecký ples