Potrvzuje jej nejenom rekordních osm tisíc přeplatitelů, což je ve městě, jako je Uherské Hradiště, skutečně pozoruhodné, ale i respekt renomovaných odborníků. Posledním velkým úspěchem slováckých divadelníků je unikátní ocenění za kampaň Společně do knihy rekordů. Ta divadlu vynesla nejenom zápis do zmíněné knihy, ale také titul Nejoriginálnější rekord Česka.

Tak trochu jako z jiné planety

"Byl jsem uchvácen nejen samotnou skutečností, že Slovácké divadlo má přes osm tisíc předplatitelů, ale i atmosférou při předávání certifikátu. Bylo to u vás tak trochu jako z jiné planety a všem, kteří mají možnost pobývat na planetě zvané Slovácké divadlo, malinko závidím, byť si umím dobře představit, co je za tím vším práce," nechal se po návštěvě Hradiště slyšet prezident agentury Dobrý den, která knihu rekordů spravuje, Miroslav Marek.

Manažerka Slováckého divadla Jitka Honsová a mluvčí a herec Josef Kubáník s cenou.
Slovácké divadlo má další cenu. Za originalitu

Své nadšení tlumočil v Pelhřimově, kde agentura sídlí a před několika dny přišlo do Slováckého divadla pozvání, aby divadelníci převzali cenu za nejoriginálnější rekord Česka. "Rekord má přívlastek Nejlepší reklamní rekord, jde o nejoriginálnější kampaň, ale to není moc důležité. Hlavní je, že Slovácké divadlo je vnímáno jako špička nejen co se týká inscenací, ale i doprovodných akcí," uvedl autor nápadu, herec Josef Kubáník.

Úspěch i díky skvělému publiku

Cenu za obrovského nadšení přítomných převzala v pátek 9. června u příležitosti 27. ročníku Mezinárodního festivalu rekordů a kuriozit manažerka divadla Jitka Honsová. "Bylo vidět, jak našemu divadlu v Pelhřimově fandí, celé zaplněné náměstí zhlédlo i náš speciální klip a já jsem byla opravdu hrdá," řekla manažerka. "Ocenění 'Rekord roku' je pro nás velkou poctou, ale především je to ocenění našich diváků, bez kterých bychom tohoto úspěchu nedosáhli. Celkově se rok 2016 stal rokem rekordů," uzavřela spokojeně. Na podzim, kdy se začne nabízet předplatné na další rok, divadlo slibuje další kampaň, která tady prý ještě nebyla a také šestici mimořádně atraktivních titulů.

Jaká nálada vládne v zákulisí před premiérou Platonova?
VIDEO: Myslím, že Platonov bude stát za to, říká Tomáš Šulaj

Jakými úspěchy se může v poslední době pochlubit Slovácké divadlo:

… dosáhlo několikrát za sebou hranice 8 000 předplatitelů
… v roce 2016 jej navštívilo nejvíce diváků za poslední desetiletí - téměř 90 000
… v roce 2016 odehrálo nejvíce divadelních představení v historii - více než 330
… dosáhlo rekordní soběstačnosti přes 47%
… obdrželo titul "Rekord roku" za Nejoriginálnější reklamní kampaň a bylo zapsáno do České knihy rekordů

Jitka Honsová a Josef Kubáník. Ilustrační foto.
Manažerka Honsová: Naším cílem je ukázat, jaké různé formy může divadlo mít

Otázka pro manažerku divadla Jitku Honsovou:

Jak vy osobně vnímáte fakt, že se divadlu v poslední době tak daří?
Nedá se říci, že se divadlu daří v poslední době, Slovácké divadlo sklízí úspěchy velmi dlouhodobé práce. Už když jsem do divadla nastupovala, bylo Slovácké divadlo pojem. Loňský rok byl opravdu rekordní ve všech ohledech, odehráli jsme nejvíce představení za dobu fungování divadla (339), s tím souvisí i nejvíce diváků (89 452) a také nejvyšší soběstačnost divadla (47 % - průměr v ČR je 31 %) v jeho novodobé historii. Tato čísla mi přijdou jako neskutečná, když vezmete v potaz, že rok má 365 dní, herci mohou hrát maximálně 6 dní v týdnu, do toho ctíme v létě divadelní prázdniny a přes rok nám hrací plán komplikují i Státní svátky či bohužel občas i indispozice herců. Vidět spokojené diváky v hledišti je velká odměna za naši práci. Také je to ale obrovský závazek, který nás však motivuje k práci.