Potřetí po sobě má scéna více než osm tisíc abonentů. O rekord usilovali divadelníci od října, kdy spustili kampaň Jsme první! Na cestě se ale podle ředitele hradišťské scény Michala Zetela objevily potíže.

„Ukázalo se, že způsob vyřizování předplatného je při tak velkém množství pomalý a zastaralý, takže jsme ještě před několika dny nevěděli, jak to všechno dopadne. Netušili jsme, zda kampaň ještě podpořit, či nikoliv, protože osm tisíc předplatitelů pro náš provoz znamená strop a nemohli jsme ji na druhou stranu moc přepálit, abychom zase nemuseli diváky odmítat," přiznal Michal Zetel. V polovině minulého týdne k rekordu několik předplatitelů chybělo.

„Rozhodli jsme se už ale dál nečekat. Slíbili jsme, že na začátku února řekneme jasné slovo, a tak pokud by náhodou počet nově příchozích nestačil, koupil bych zbývající předplatné ze svého a daroval je rodičům onkologicky nemocných dětí, jimž jsme pomáhali před Vánoci při Dobročinném bazaru Slováckého divadla," prozradil ředitel svůj plán.

Do budoucna tedy čeká vyřizování předplatného inovace. Po letošní zkušenostech jsou prý poučeni. „Musíme být rychlejší, efektivnější a musíme umět využívat všechny moderní technologie. S kolegy už na inovacích pracujeme," dodal.

Rekord si divadelníci připomenou hned několika způsoby. Tím prvním bude vernisáž fotek hradišťských herců v životní velikosti, které v nejbližší době pod vedením Evy Jiřikovské, jež podobu snímků vymyslela, nainstalují ve foyer divadla.