A k tomu všemu si Slovácké divadlo připravilo novinku.

POHÁDKOVÉ PŘEDPLATNÉ

Uherskohradišťská scéna nabízí předplatné večerní, studentské, žákovské i seniorské, pro jednu skupinu diváků ovšem mnoho prostoru kvůli nabitému programu a počtu předplatitelů nemělo. „Uvědomujeme si, že jsme hráli málo pro děti a chceme jít vstříc přáním diváků. Proto jsme pro naše nejmenší diváky připravili speciální Pohádkové předplatné," prozrazuje herec a tiskový mluvčí divadla Josef Kubáník s tím, že nabídne čtyři tituly, které do Uherského Hradiště přivezou tři divadla a jeden titul nastuduje i Slovácké divadlo. (více čtěte ZDE)

KDY KOUPIT

Prodej předplatného startuje v první školní den, tedy 1. září a potrvá do 15. října. A zde přichází uherskohradišťská scéna s dvěma novinkami. První z nich je možnost koupit si předplatné z pohodlí domova, a to online na webových stránkách divadla. Permanentky je možné zakoupit ale i osobně v pokladně Slováckého divadla, která bude nově od 1. září otevřena už od 10.00 hodin.

"POHÁDKOVÁ" CENA PŘEDPLATNÉHO

„Cena Pohádkového předplatného je přátelská – 400 Kč pro jednu osobu, nehledě na věk či výšku," usmívá se manažerka divadla Jitka Honsová a dodává, že hracími pohádkovými dny budou neděle od 15.00 hodin. Vstupenky na jednotlivá pohádková představení bude samozřejmě možné zakoupit i později během sezóny, a to za 150 Kč.

JAKÉ TITULY PŘEDPLATNÉ NABÍDNE?

Tatínek není k zahození

Představení loutkového divadla LokVar Tatínek není k zahození autorů Arnošta Goldflama, Ivany Lokajové a Petera Vargy, ve které nebude nechybět lidožrout, strašidla, psi i sousedé. Pohádka vypráví o rodině, kde se mají všichni rádi a drží spolu, přestože se někdy bratr se sestrou hádají a perou. A jedině tak se podaří všechna strašidla, nemoci a draky překonat.

Čaroděj ze země OZ

Nejznámější příběh americké literatury pro děti do Slováckého divadla přiveze dětské divadlo Polárka. A o čem pohádka Lymana Franka Bauma vypráví? Malou Dorotku jednoho dne odnese tornádo i s domem jejího strýčka a tety, kteří ji vychovávají, do podivné kouzelné země. Najde zde věrné a neobvyklé přátele - Plecháče, Hastroše a Zbabělého lva a setká se i s tajemným čarodějem ze země OZ.

A do třetice…

V pohádce autorů Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka, která je určená nejmenším divákům, se diváci dozví, že bez práce nejsou svatební koláče, kdo přespříliš rozmazluje své děti, ten riskuje, že jimi bude sněden a že krást se opravdu nevyplácí. Divadlo Drak spojilo tři klasické pohádky – O třech pradlenách, Otesánek, Obušku, hýbej se! – do jedné a doplnilo ji živou hudbou.

Špalíček veršů a pohádek

Předplatné uzavře pohádka Slováckého divadla, zdramatizovaná Alžbětou Michalovou, podle Špalíčku oblíbených dětských říkadel, básniček, hádanek a pohádek Františka Hrubína. Ve scénické koláži uherskohradišťských divadelníků jednotlivé pohádkové příběhy odhalují nejprve bezpečí maminčiny náruče, pak dobrodružné nebezpečí zahrady a najednou i dobro a zlo nebo lidské strachy a touhy. A díváme-li se pořádně – a dospělýma očima – brzy zjistíme, že ony drobné dětské pohádky zdaleka nejsou jen pro děti.

Autor: Josef Kajetán