Nevybíravé reakce zažili na vlastní kůži v úterý 21. března sami herci. "Asi deset minut po začátku představení se najednou z hlediště začal ozývat křik," popisuje situaci herec Tomáš Šulaj, jenž v době incidentu sledoval kolegy z lóže a čekal na svůj výstup.

"Nejdřív jsem slyšel zvolání: 'Chudák Šrámek' a pak už následovaly nadávky na adresu paní Petrželkové, když pán přes celé hlediště křičel, že režisérka je kráva." Herec, mimochodem držitel Thálie, už jen pak viděl, jak neukázněného diváka vyvádí zaměstnankyně divadla z hlediště, ale nedalo mu to.

"Šel jsem pánovi slušně říct, že může mít samozřejmě svůj názor, ale neměl by jím hlasitě obtěžovat ostatní diváky přímo během představení," dodává Tomáš Šulaj. Divák si však nechtěl nechat svoje rozhořčení vymluvit a ve foyer divadla jej častoval vulgarismy, když jej nazýval "buzerantem" a celé divadlo šmírou.

Související: VIDEO: Fráňa Šrámek opět v divadle v Uherském Hradišti

"Litujeme, že svoji nespokojenost někdo dává najevo tímto způsobem a mrzí nás to o to víc, že jde údajně o bývalého ředitele gymnázia," konstatuje za Slovácké divadlo jeho ředitel Michal Zetel.

Inscenace Měsíc nad řekou je však mnohými považována za velmi zdařilou, a to jak diváky, tak i odbornou kritikou. "Anně Petrželkové se společně se souborem i přes rozpačitou první půlku podařilo vytvořit emočně naléhavou inscenaci, která dokáže se Šrámkem vést dialog ryze současným jazykem," prohlásila o novince Slováckého divadla například recenzentka Jitka Šotkovská. Spokojený byl i Jiří P. Kříž, jenž ji ohodnitil 80%. (kaj)

Související: Anna Petrželková: Herci v Hradišti jsou nesmírně trpěliví a hraví