Turbo + Huménečko na Salaši

Kdy: pátek 26. června v 19.30
Kde: Hostinec Na Dolině Salaš
Ve venkovním areálu Hostince Na Dolině pro všechny, kteří podporují kulturu na Salaši, je tady koncert české poprockové legendy Turbo! Jako předkapelu uslyšíte Huménečko!

Slovácké léto začne zahřívacím kolem na Svatojánském běhu

Kdy: sobota 27. června v 10.00 hodin
Kde: Sport park Rybníček Staré Město
Kdy: sobota 27. června večer
Kde: letní kino Uherské Hradiště
Hned dvě akce upozorní na blížící se Slovácké léto 2015. Budou se konat v sobotu 27. června. Tenisový klub Staré Město pořádá ve Sport parku Rybníček Svatojánský běh pro všechny věkové kategorie. Ten se zároveň stane „zahřívacím kolem" Slováckého léta. V hradišťském letním kině se při promítání filmu Fair Play budou prodávat plyšáci. Výtěžek poputuje na benefiční konto Slováckého léta I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv.

„Vloni zahřívací kolo Slováckého léta proběhlo v rámci volejbalového turnaje Afrika Beach Open. Letos jsme chtěli vyzkoušet jiný typ akce. Se Slováckým létem má i ta letošní mnoho společného. Je zaměřena na sport, zábavu, hudbu, určená pro celou rodinu a navíc výtěžek z dobrovolného startovného poslouží dobré věci, podobně jako naše plyšáková benefice," vysvětlil organizátor Slováckého léta Marek Pochylý.

Svatojánský běh startuje v sobotu 27. června v 10 hodin kategoriemi nejmladších dětí a hlavní závod v kategorii dospělých má start určen na 16. hodinu. Večer bude patřit divadlu SemTamFór, hudebnímu dokumentu The Doors v letním kině, ale především zapálení Svatojánského ohně ve 21.15. Do startovní listiny Svatojánského běhu se zájemci mohou přihlásit na www.slovackeleto.cz

Dlouholetým partnerem Slováckého léta jsou Městská kina Uherské Hradiště. Letos se jejich společná snaha propojí v sobotu 27. června večer při promítání snímku Fair Play. „Návštěvníci letního kina si budou moct v našem stánku zakoupit plyšáka a podpořit tím benefiční rozměr Slováckého léta. Každým rokem veškerý výtěžek z benefičních aktivit dělíme mezi Diakonii Uherské Hradiště a Domov pro osoby se zdravotním postižením v Medlovicích a stejně tomu bude i letos," dodala PR manažerka Slováckého léta Petra Kučerová.

Deset dnů plných sportu a zábavy pod hlavičkou Slováckého léta si budou moct všichni fanoušci vychutnat od 3. do 12. července.

K výročí šumického kostela vystoupí sólisté Národního divadla

Kdy: sobota 27. června od 18.00 hodin
Kde: kostel v Šumicích
Slavnostním koncertem a mší svatou oslaví návštěvníci farního kostela Narození Panny Marie v Šumicích patnácté výročí jeho posvěcení. V prostorách chrámu v sobotu 27. června od 18 hodin vystoupí sólisté Národního divadla v Praze Simona Procházková (rodačka ze Šumic rozená Jančářová), Jan Ježek a sbormistr Adolf Melichar. V jejich podání mimo jiné zazní skladby J.S. Bacha, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka nebo W.A. Mozarta.

V neděli 28. června v 10 hodin pak na program naváže mše svatá celebrovaná světícím biskupem českobudějovické diecéze Pavlem Posádem.

Svatojánská noc ve Starém Městě

Kdy: sobota od 10.00 hodin a v 19.00 hodin
Kde: Sport park Rybníček
Ve Sport parku Rybníček ve Starém Městě se v sobotu uskuteční Svatojánská noc. Program odstartuje Svatojánským během. Od 10 do 16 hodin se představí všechny kategorie od nejmenších dětí, které poběží 200 metrů, až po závod dospělých na 9 kilometrů. Pro celou rodinu je připravena spousta soutěží. Večerní zábavu obstará v 19 hodin představení Elektrická puma v podání divadla SemTamFór. Ve 21.15 bude zapálen slavnostní Svatojánský oheň, následovat bude promítání hudebního dokumentu The Doors.

Motorkáři se ve Strání sejdou už podvacáté

Kdy: sobota 27. června ve 13.00 hodin
Kde: Zámeček Strání
Jubilejní dvacátý sraz milovníků motorek převážně značek Jawa a ČZ pořádá v sobotu 27. června Jawa klub Strání. Sraz účastníků je ve 13 hodin v Zámečku ve Strání, odkud ve 14.30 motorkáři vyrazí na cestu místním okolí. „Scházíme se každý rok a pořádáme vyjížďky, abychom zviditelnili skoro zapomenuté české značky motorek," uvedl za organizátory Pavel Grebík z Jawa klubu Strání. Cílem aktuální trasy bude hospoda U Černého potoka ve Vápenkách. O hudební doprovod k tanci a poslechu se postará uskupení Úžasná dvojka, návštěvníci se mohou těšit na tombolu a zábavné soutěže.

V Buchlovicích budou děti zpívat s Míšou Růžičkovou

Kdy: neděle 28. června od 14.00 hodin
Kde: zámecký amfiteátr Buchlovice
Nevšední podívanou přinese v neděli dětem i jejich rodičům v zámeckém amfiteátru Buchlovice interaktivní zábavná show Míši Růžičkové. Od 14 hodin tam začne pro děti ve věku od dvou do deseti let akce plná soutěží, ale také tanečních písniček, které Míša skládá a píše. Texty jsou napsány tak, aby na ně mohly děti nejen tancovat, zpívat, ale také se bavit a hrát. Od 14 hodin budou v areálu amfiteátru pro děti připraveny nejrůznější atrakce, od 15 hodin pak vystoupí Míša. Každé dítě bude do akce zapojeno, žádné se nebude nudit. Přijděte oslavit začátek letních prázdnin s velmi oblíbenou dětskou tanečnicí. Kam vezme děti na výlet, to se dozvědí až v zámeckém amfiteátru.