Tradiční březnové dostaveníčko příznivců ostřejší muziky zahájila před 19. hodinou místní rocková legenda Dagnes. Tato partička kolem lídra kapely a zároveň také hlavního organizátora ROBfestu Svatě Tinky zahrála svůj osmi skladbový set, který vyšperkovala hitem kapely Motörhead s názvem Overkill.

„Tuto skladbu posíláme do rockového nebe nedávno zemřelému frontmanovi Motörhead Lemmymu i našemu kamarádovi Robertovi. Určitě nás tam oba spolu poslouchají," vzkázal Svaťa Tinka z pódia.

Tam je vzápětí vystřídali doomrockoví Doomas, brodští crossoveroví Chaos In Head a hradišťská death metalová partička Hypnos. Půl hodiny před půlnocí nastoupili na pódium členové legendární heavy metalové kapely Titanic.

Ti publikum téměř půl druhé hodiny zasypávali svými nestárnoucími vypalovačkami, mezi nimiž nechyběly ani hity Simulant anebo Metalový svátek. Fanoušci z celého regionu i ze vzdálenějších částí Moravy tak z ROBfestu 2017 odcházeli nadšeni a ještě po festivalu s řadou z nich cloumaly emoce.

Čtěte také: O titul Česká miss bojuje dívka z Nivnice

„Poprvé jsme tu byli loni. Ani letos nelitujeme. Je tu výborná atmosféra, nikdo si tu na nic nehraje a líbí se nám výběr kapel. Jedním slovem skvělé, určitě na ROBfest vyrazíme i příští rok," okomentovali dolněmčanskou rockmetalovou párty Zlíňáci Petr Novotný a Karel Hromádka.

ROBfest vznikl jako vzpomínka na tragicky zemřelého Roberta Tinku, který působil v dolněmčanských kapelách Dagnes a AmöbiA jako bubeník.

„Každý rok posíláme Robertovi do muzikantského nebe pozdrav v podobě tohoto festivalu a snad je s výběrem kapel spokojený, tak jako jeho návštěvníci, kteří nám i letos zachovali svou přízeň," poznamenal Svaťa Tinka.