To přibližně odpovídá číslům z předchozích let. „Na zastupitelstvu jsme se shodli, že je potřeba chránit areál. Ten by měl velký problém pojmout více než zmíněné množství lidí,“ uvedl starosta Nivnice Miroslav Vykydal. Organizátoři doporučují využít předprodej. Později příchozím hrozí, že by se do areálu nemuseli dostat.

Tereza Kostková. Ilustrační foto.
Večerem lidí dobré vůle na Velehradě bude provázet Tereza Kostková

Více prostoru je věnováno dětskému odpoledni. „Vystoupí Magdalena Reifová, alias „Majda“ z Kouzelné školky. Pro děti je nově připraven i řetízkový kolotoč,“ prozradil organizátor akce Filip Bartek. Program naopak nezahrnuje soutěž Talent Kupkofestu, která se v předchozích letech konala. „Podařilo se nám sehnat dostatek kapel. Ty ale nebudou hrát od začátku festivalu, jak tomu bylo dosud. Nejprve se uskuteční program pro děti, máme připraven dostatek atrakcí,“ doplnil Filip Bartek.

Divokej Bill
Soutěžte o vstupenky s DENÍKEM na Divokého Billa

Návštěvníci festivalu se můžou těšit na slovenskou kapelu Polemic, podruhé se na akci představí Marek Ztracený. Mezi interprety najdeme i skupiny Fleret, Light & Love a Premier. Na závěr akce připravili pořadatelé ochutnávku electro swingu, vystoupí Swing Thing & Papa Django. Kromě hlavní stage bude v provozu také ta obecní, kde zahraje mimo jiné dechová hudba. (bart)