Největší konkurence byla v latinskoame­rických, standartních a karibských tancích. To však neubralo nic na úspěchu mladých tanečnic z kunovického tanečního centra.

„Kalila se představila na MS skladbou Magická záře. Dívky tancovaly s hedvábnými vějíři a doprovázely je k tomu bílé stužky. Druhá část skladby byla složená z bubnů, kde měly holky možnost ukázat, jak to umí na parketu rozjet," informovala trenérka Adéla Štěrbová. Skupina Kaliyon soutěžila v kategorii Belly dance show se svou letošní choreografií Crystallize- styl tribal fusion. Nejedná se o klasický orientální tanec, ale o moderní styl vzniklý v Americe, american tribal styl, který čerpal základy z berberských tan­ců.

Skladba, s níž se Kalila představila, trvala pouze tři minuty, ačkoliv její původní verze je čtyřminutová. „Kvůli přísným pravidlům jsme musely skladbu poupravit a zkrátit o celou jednu minutu. I tak se s tím děvčata poprala bravurně a vše zvládla s přehledem. Také skupina Kaliyon musela svou skladbu zkrátit na tři minuty," svěřily se Adéla Štěrbová a Kristýna Seménková, trenérky kunovického tanečního centra.

A kdo se zasloužil o zlaté medaile a titul mistryň světa v Belly Dance? Ve skupině Kaliyon pod vedením Romany Valové to byla Adéla Štěrbová, Kristýna Seménková, Daniela Valová, Michaela Crlová a Kateřina Húsková, ve skupině Kalila, kterou vedla Irena Seménková, to byla Emma Šuranská, Ema Kolísková, Veronika Luběnová, Veronika Lesová, Magdaléna Fantová a Simona Fornůsková.

Na mistrovství světa v Liberci navázaly obě kunovické taneční skupiny na řadu úspěchů, který už letos dosáhly. Skupina Kalila si přivezla z krajského i národního kola Světlo Orientu první místo, prvenství vybojovala na mistrovství České republiky, ale také na Orientálním festivalu v Liptovském Hrádku, Tancer cupu 2015 a na soutěži O valašský klobúk. Tanečnice Kaliyonu přivezly zlato z mistrovství ČR, z Tancer cupu 2015, z krajského i národního kola Světlo Orientu a z Czech dance championship.