Jak je zvykem, požádali krojovaní vedení města o povolení uspořádat hodovou zábavu. „Před dvěma roky mi Mira Blaha říkal, zkus jim ty hody aj nepovolit. Říkám mu, zkusit to můžu, ale špatně bych dopadl," glosoval ještě před oficiálním aktem starosta Starého Města.

Jan Pluhař ve své řeči neopomněl vtipnou poznámku, že doufá, že starostova řeč nebude volební agitace, když je krátce před volbami. A nebyla. „Stárku, povolení dostaneš, ale musíš tři podmínky splnit. Uhlédáš právo, postaráš sa o stárku a nebudete dělat nepořádek po dědině," stanovil si Josef Bazala.

Přihlížejícím obyvatelům i početné chase doprovázené cimbálovou muzikou Bálešáci a Staroměstskou kapelou přečetl ustanovení rady . „Občani, všeci sa umyjte, navoňajte a dojděte sa poveselit," zněl jeden z bodů.

Poté se chasa odebrala opět do ulic na hodovou obchůzku, teď už se stárkama. Hodovou zábavu ve společenskokul­turním centru doprovodila kromě již zmíněných muzik ještě kapela Madison. Neděle začala mší svatou a hodovou obchůzkou.

Odpoledne byl na programu pořad s tamními seskupeními, vystoupili: Staroměstská kapela, SLPT Dolina, CM Bálešáci, DFS Dolinečka, CM Dolinka při ZUŠ Staré Město, CM Dolinečka, CM Dolina, Doliňáci nebo Staroměstští mládenci.