Krev v žilách diváků rozpumpoval kudlovický ženský a mužský sbor, jankovické soubory Lipka a Lipečka, cimbálová muzika Bálešáci a hanácký mužský sbor Rovina z Olomouce, v jehož podání zazněly hanácké písně v té podobě, v jaké byly kdysi zpívané. Slovem pořad už poněkolikáté skloubil člen kudlovického mužského sboru Petr Ondruch. Jubilejní Medové zpívání poskytlo svým návštěvníkům dvě hodiny času a určitě i dost prostoru na to, aby si v jeho programové nabídce našli něco, co je zaujalo, aby si spolu s účinkujícími třeba potichu zazpívali nějakou písničku, nebo si jen podupávali do taktu.

Ani na chuťové pohárky návštěvníků a účinkujících nebylo zapomenuto. Ačkoliv ani letos písničky o medu na akci pořádané už podesáté mužským pěveckým sborem z Kudlovic nezazněly, sladký produkt včelích dělnic mohli návštěvníci ochutnat v různých podobách. Třeba jako medovinu nebo v medovém perníku.

Než Medové zpívání, naplnilo svůj čas pro pobavení diváků muzikou, písničkami a tanci, ale v němž opět nezazněla ani jedna písnička o pracovitých včelách a jejich sladkém produktu – medu, nabídli pořadatelé návštěvníkům úsměvnou scénku s názvem Co jsme se ve škole o včelách naučili. V ní to vůbec neměl jednoduché s šesti rozjívenými žáky a žákyněmi suplující kantor ve výslužbě Petr Ondruch (70). Od žáků ze třídy učitele Stanislava Gabriela, který zase někde koncertoval se svou cimbálovkou, se snažil dozvědět, co si pamatují z hodin přírodopisu, v nichž se učili o tom, proč včelaři chovají včely a jaké dva stejně důležité důvody mají k této činnosti.

„Scénka, k níž scénář připravil pořádající mužský sbor, proběhla bez jakékoliv zkoušky, přesto se setkala u diváků s velkým ohlasem. Ti herecký výkon účinkujících odměnili bouřlivým potleskem," glosoval pomyslnou tečku za medovým zpíváním vedoucí Mužského sboru Kudlovice Zdeněk Škrabal.

Mohlo by se zdát, že Medové zpívání v Kudlovicích nemá se včelami a medem nic společného, ale není to tak úplně pravda. „My dospělí a ženatí dobře víme, jak ženské chlapům a oni zase na oplátku ženským mažou před svatbou med kolem huby. Po svatbě je všechno jinak. Zdaleka to už není tak růžové, jako před vyřčením ,ano´ životu ve dvou," svěřil známou skutečnost moderátor Petr Ondruch.