V deset hodin sloužil v chrámu poutní mši svatou olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Přestože ovzduší matiční pouti bylo ve srovnání s červencovou národní poutí méně pompézní, posílilo naděje členů Matice, ale i dalších věřících.

Odpoledne si přišly v sále kardinála Tomáše Špidlíka Velehradského domu sv. Cyrila a Metoděje na své děti. Na hudební bonbonek s názvem Stará hudba pro mladé posluchače je pozval kytarista a loutnista Jan Čižmář s flétnistkou Martou Kratochvílovou z brněnského spolku Hudební lahůdky.

„Zábavnou formou jsme dětem představili několik hudebních nástrojů, ale také renesanční a barokní hudbu, aby věděly, jak hudba v dávných dobách zněla," uvedl Jan Čižmář.

Po staré hudbě se kluci a holky zapojili do hry Milosrdné = radostné aneb Skutky milosrdenství jsou pro každého, ať malého či velikého. Ani letos na matiční pouti nechyběla Laura Maria Natalia Ventura (10) z Angoly, hovořící krásnou češtinou.

„Opět jsem na prázdninách u tety Mileny Marečkové v Polešovicích a poutě jsem se zúčastnila počtvrté," řekla s úsměvem Laura.