V Kunovicích se sletí malé i velké čarodějnice

Desítky čarodějnic se stejně jako každým rokem proženou ulicemi Kunovic. Rej vypukne ve středu 30. dubna v 16 hodin na náměstí pod lípou, kde se sletí nejdříve malé kouzelnice.

Po postavení máje před radnicí dovede společný průvod čarodějnic s členy souboru Babinec do kunovického letního areálu, kde se uskuteční volba Miss malá čarodějnice. Mimo to na všechny účastníky čeká spousta her, soutěží a jiné zábavy.

Náladu zpříjemní vystoupení tanečního oboru ZUŠ Kunovice, ale také skupiny břišních tanců Kalila a Zafira či aerobiku Červená cesta. S nadcházejícím večerem nadvládu nad letním areálem převezmou velké čarodějnice, které se sletí ve 20 hodin.

I ty si ze svých řad nejdříve zvolí Miss čarodějnice a poté se již oddají hudebním rytmům diskotéky moderátorů rádia Kiss Publikum. Jejich program navíc doplní svým vystoupením skupina břišních tanců Kaliyon. 

Hřiště v Kněžpoli oblehnou čarodějnice

Omeťte ze sebe pavučiny, vytáhněte z truhlic ty nejzatuchlejší hadry a přileťte si zařádit. Pod tímto heslem zvou pořadatelé na tradiční pálení čarodějnic v Kněžpoli. To se uskuteční ve středu 30. dubna v 17 hodin na tamějším hřišti. Vítáni jsou především ti, kteří se dostaví v některém z čarodějnických kostýmů, pro ty je dokonce vstup na akci zdarma. Z jejich řad se totiž následně bude volit Miss šereda.

Pořadatelé, kterými jsou především SRPŠ Kněžpole, také vyzývají k přinesení špekáčků a veškerého opékacího příslušenství, tak aby si mohli všichni návštěvníci dopřát posezení a večeře u nachystaného ohně. 

Užijte si pálení čarodějnic ve skanzenu Modrá

Pokud nevíte, kam vyrazit ve středečním podvečeru, tak rozhodně do Modré. V 18 hodin tam před radnicí postaví májku a o hodinu později se do Archeoskanzenu slétnou malé i velké čarodějnice, ale také čarodějové. Půjde hlavně o soutěžní program, opékání buřtů na ohni a celkovou atmosféru. K tanci a poslechu budou hrát místní kanci Lončáci.

Stavění máje v Buchlovicích bude i s ukázkami boje zblízka

Poslední dubnové odpoledne bude v Buchlovicích ve znamení oslav jara a probuzení přírody. Slavnostní aktu se na tamním náměstí Svobody ujme Český svaz bojovníků za svobodu, městys Buchlovice spolu s tamním Folklorním studiem, chasou a Spolkem podporovatelů Buchlovic. V čase mezi šestnáctou až osmnáctou hodinou se uskuteční u pomníku padlých slavnostní ceremoniál, chybět nebudou ani ukázky boje zblízka armádního klubu Musado a bojového vozidla IVECO. Těšit se můžete na vystoupení Buchlovjánku, Děcek z Buchlovic a Folklorního studia Buchlovice. Vpodvečer, od 18.30 hodin, bude pod májí beseda s cimbálovkou Rubáš. 

Pár tipů ze sousedního kraje si přečtěte po rozkliknutí z letáčku

(pokud to nejde přečíst ani po rozkliknutí, klikněte ještě jednou)

Čarodějnice