"Na pohádky chodím, mám dvě malé děti, které divadlo milují! Jakmile je možnost, jsem s nimi v divadle," říká v následujícím rozhovoru manažerka divadla Jitka Honsová.

Jitko, mohla byste prosím čtenářům představit pohádkové předplatné na nadcházející sezónu?
Po letošním úspěšném ročníku pohádkového předplatného jsme se rozhodli, že budeme v tomto trendu pokračovat i po prázdninách. Velmi nás těšil zájem diváků a pilně jsme naslouchali i všem hlasům z řad návštěvníků tohoto předplatného, abychom věděli, jakou skladbu titulů zájemcům nabídnout příště. Potvrdilo se nám, že pestrý repertoár je nejlepším řešením. A proto v nadcházející sezóně budou moci diváci zhlédnout představení loutková, muzikálová, hravá i klasická. Naším cílem je ukázat malým divákům i jejich rodičům či prarodičům, jaké různé formy může divadlo mít.

Dochází v předplatném k nějakým změnám?
Ano, v loňském roce jsme zaznamenali velký divácký zájem, který jsme nebyli schopni zcela uspokojit, a proto jsme v letošním roce dospěli k rozhodnutí, že pohádku nabídneme ve dvou časech, a to ve 14 a v 17 hodin. Dvojnásobný počet diváků se tak může těšit na čtyři pohádky, které uvedeme vždy v neděli od října přibližně do dubna.

Všimla jsem si, že se v programu objeví i Pinocchio s herci Slováckého divadla Pavlem Majkusem a Tomášem Šulajem. Můžete mi o této pohádce prozradit víc?
Pinocchio je pohádka, která vznikla ve Slováckém divadle v roce 2010. Dva roky pak byla divadelní stálicí na našem repertoáru. Dnešní děti ji už ale neznají, a proto jsme se rozhodli ji znovu zařadit právě do pohádkového předplatného.

Jaké věkové skupině je pohádkové předplatné určeno?
Na pohádkové předplatné zveme hlavně děti od 3 do 10 let, nudit se ale nebudou ani dospělí.

Co vás osobně v nabídce nejvíc zaujalo, a chodíte na pohádky?
Na pohádky chodím, mám dvě malé děti, které divadlo milují! Jakmile je možnost, jsem s nimi v divadle. Já osobně se nejvíce těším na Pohádku o nevyřáděném dědečkovi, mám ráda humor režiséra Jiřího Jelínka. Moje děti se zase těší na muzikál Kocourek Modroočko, milují totiž knižní předlohu.

Proč si myslíte, že by rodiče měli vzít své děti na pohádku do Slováckého divadla?
Z vlastní zkušenosti vím, že návštěva divadla je pro děti ohromný svátek! Děti si zažijí svůj fantazijní svět v podstatě na vlastní kůži.

Pohádkové předplatné nabídne Pinocchia i Českého Honzu
Celkem čtyři pohádkové tituly připravilo pro své nejmenší návštěvníky a jejich rodiče na příští sezónu Slovácké divadlo v Uherském Hradišti. Předplatné bude zahrnovat celosvětově známou pohádku Carla Collodiho Pinocchio v podání herců Slováckého divadla Pavla Majkuse a Tomáše Šulaje, Pohádku o nevyřáděném dědečkovi Národního divadla Brno, Kocourka Modroočka ostravského Divadla Loutek a Českého Honzu loutkového divadla LokVar.

Pohádkové předplatné"Zájem o pohádkové předplatné byl loni obrovský, a protože se osvědčilo, nabídneme letos divákům poprvé dvě skupiny. Vybrat si budou moci ze dvou časů, a to v neděli ve 14 a 17 hodin. První pohádku uvedeme v říjnu," uvedl tiskový mluvčí divadla a herec Josef Kubáník.Nesmrtelný Pinocchiův příběh, který bude jedinou pohádkou v předplatném v podání herců Slováckého divadla, v roce 2010 nastudovala v Uherském Hradišti režisérka Zoja Mikotová. Nyní se známá a oblíbená pohádka, kterou divadlo s úspěchem uvádělo téměř dva roky, znovu vrátí."Malí i velcí diváci se opět mají na co těšit, protože „živí" herci si „podají ruce" s loutkami mnoha provedení a velikostí, a my věříme, že pohádka opět okouzlí všechny děti i jejich rodiče," doplnila dramaturgyně Slováckého divadla Iva Šulajová.Předplatné mohou zájemci zakoupit v pokladně Slováckého divadla nebo online na stránkách www.slovackedivadlo.cz od zítřka, který je zároveň Mezinárodním dnem dětí. (kaj)