„S Aničkou se známe dlouho a vždycky jsem si přála, abych s ní mohla pracovat. Sen se mi splnil a předčil všechna očekávání," libuje si představitelka jedné z hlavních rolí Jitka Josková, kterou s režisérkou pojí i osobní přátelství. Chválou nešetří ani Josef Kubáník, který také patří mezi devět herců, jež na novince spolupracují. „Je to sice vyčerpávající práce, protože vyžaduje permanentní několikahodinové soustředění, ale bude stát za to. Anička je nejenom precizně připravená, ale všechno zvládá s lehkostí a je velmi vtipná," říká herec.

A co vlastně čeká diváky? Brechtova Svatba je zavede na jednu svatební hostinu. Na první pohled to vypadá na ideální sešlost, postupně však na povrch začnou vybublávat skryté křivdy a všechno skončí nevybíravým vyřizováním účtů. „Když se občas zajdu podívat do hlediště, vidím, jak herci pracují s neobyčejnou chutí a obrovskou energií. Navíc se mnozí představí ve zcela nových polohách. O Svatbě se bude jistě hodně mluvit," prorokuje ředitel Stránský a připomíná, že režisérka Petrželková patří mezi nejvýraznější režijní osobnosti současnosti. Byla několikrát oceněná u nás i na Slovensku.

Svatba bude mít premiéru v sobotu 18. října a je zároveň posledním letošním titulem. Už se ale začíná prodávat předplatné na příští rok jubilejní sedmdesáté sezóny divadla. (kaj)