Dřív lidi tajně nahlíželi sousedům do oken, dneska si sousedy pustí v televizi,“ uvedla o inscenaci sedmadvacetiletá režisérka Martina Schlegelová.

Hra dramatičky Radmily Adamové je určena především těm divákům, kteří den co den v televizi hltali osudy hrdinů z vily. I v divadelním hledišti tak mohou, a to doslova v přímém přenosu, sledovat, jak se zamotávají příběhy lidí, kteří se rozhodli vstoupit do televizní soutěže a vyhrát. Největší favoritka propadá hře natolik, že zapomíná rozlišovat realitu umělou a tu skutečnou. To se jí stane osudným. Venku totiž čeká nemocná sestra…

„Název hry odkazuje jednak k názvu soutěže Big Brother, ale je v něm také skrytý obsah celé hry, jež pojednává o malé sestře hlavní hrdinky,“ uvedl herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

K přípravě hry divadlo pozvalo i skutečného televizního soutěžícího. Byl jím Emil Zajac, jehož diváci znají z první řady VyVolených televize Prima. Herci přiznávají, že po několikahodinovém vyprávění se dozvěděli spoustu zajímavého, co v inscenaci využijí. „ Emil nám řekl, že za celé tři měsíce, které strávil ve vile, si na kamery nezvykl. Vše, co tam probíhalo, byla dle jeho slov hra,“ řekla představitelka hlavní dvojrole Alžběta Kynclová.

Hru Little Sister uvede Slovácké divadlo ve světové premiéře v 19 hodin.

Josef Kajetán