Vůbec poprvé jej totiž bude organizačně spolupořádat i Dům kultury v Uherském Brodě. Premiérově budou v Uherském Brodě hostit také regionální finále celé soutěže.

„Přehlídka u nás má silnou tradici a pro mě osobně je jedním ze střípků do mozaiky větších plánů, které mají za úkol navrátit do domácností a k dětem lidovou tradici a písně z jejich regionu,“ prozradil za organizátory Vlastimil Ondra.

Máte doma malého zpěváčka? Přihlaste ho!

Přihlášky do předvýběrového kola lze tento rok zasílat do 24. února. Poprvé předvedou talentované děti svůj um 2. března v hradišťském Klubu Kultury pro oblast Uherskohradišťska a 3. března v brodském Domu kultury pro oblast Uherskobrodska a Kopanice. „Letos teprve podruhé budou zpěváčci soutěžit ve dvou kategoriích od nula do deseti let a od deseti let do patnácti. Do regionálního finále bude vybráno pětatřicet dětí, z nich dále postoupí dvacet,“ dodal Vlastimil Ondra.

Výjimečný je i postupový klíč. Slovácko jako jediná oblast totiž uspořádá pro deset nejlepších dětí v kategorii od nula do deseti let vlastního Zpěváčka Slovácka v neděli 11. června ve Vlčnově, z nějž dále nikdo postupovat nebude. Do prestižnější kategorie dětí od deseti do patnácti let postoupí zbylých deset pěvců. Ti se postupně mohou probojovávat ze Zpěváčka Slovácka 22. dubna do Zpěváčka Moravy a Slezska 14. května až do Celostátního kola konaného 17. června.