Není divu, že letos na Slavnosti pivovaru Uherský Brod dorazilo na tři tisíce návštěvníků, aby mohli strávit sobotní odpoledne v tónech své oblíbené kapely a doušky kvalitního piva.

„Dojel jsem především kvůli kapele Horkýže Slíže, kterou si nenechám ujít, když hrají poblíž. K tomu ještě brodské pivo, no nemůžu si na nic stěžovat. Sice jej často nemám možnost ochutnat, protože se u nás netočí, ale není to vůbec špatné,“ rozehříval se v rytmu UDG třiadvacetiletý Miroslav Tomášek z Otrokovic, aby nakonec skončil v davu pod pódiem při vystoupení slovenských legend.

Letní filmová škola na závěr ocenila výroční cenou známého českého režiséra Jana Svěráka.
Filmovka na závěr ocenila Jana Svěráka

Nejenom pestrý program na hlavním pódiu, ale i rozmanité doprovodné akce s jednou zajímavou novinkou, představil na letošních slavnostech pivovar z Uherského Brodu. „Každoročně nabízíme návštěvníkům exkurze uvnitř prostor, kde se vaří samotné pivo. Tentokrát jsme si však přichystali přímo v prodejních stáncích, kde si mohou návštěvníci zkusit novinku na trhu, náš cider s názvem Black Hill,“ prozradil za pivovar Uherský Brod Marek Pivka.

Na premiérovém ročníku Hradišťského piváku testoval pivovar Jarošov dva druhy ležáků. Návštěvníci svými hlasy rozhodovali, který se nakonec bude vařit.
Není Jarošov jako Jarošov. Novinka od Heinekenu konkuruje malému pivovaru