Vítězný celek si mohl do tabulky připsat ještě jedno vítězství, jenže dohrávku 2. kola v Hodoníně mezi domácími Panthers a Shooters rozhodčí devět vteřin před koncem za stavu 3:4 předčasně ukončili kvůli údajnému napadení rozhodčího ze strany jednoho z hráčů hostí.

Derby mezi Rangers a Shooters přilákalo na tribuny hradišťského stadionu dobrou stovku fanoušků. Převahu měli ti od druhého jmenovaného týmu, kteří své miláčky dohnali k cenné výhře. Rangers jakoby podcenili začátek utkání a nabídli soupeři tříbrankový náskok.

Tříbrankový náskok už nepustili

A Shooters ho až do konce utkání nepustili. V prostřední části sice Jezdci snížili na 1:3, pozorná obrana hostí už jim však žádný gól nepovolila. Naopak v nervy drásajícím závěru z jednoho z rychlých protiútoků zpečetili Shooters výsledek na konečných 4:1.

Zatímco hráči Rangers opouštěli arénu po vyhecovaném duelu se sklopenými hlavami, vítězové si mohli vychutnat děkovačku s nadšenými fanoušky. „Je to paráda. Pro mě to ale až takové překvapení není, potvrdili jsme formu z posledních zápasů. A to nám ještě chyběly dvě opory Révay s Kučerou. Nedá se nic dělat, jdeme na titul," hlásil po vítězném derby do světa kapitán Shooters Bronislav Knot.

Ještě lepší náladu mohl mít po sobotní dohrávce v Hodoníně. Nad tamními Panthers vedli Střelci devět vteřin před koncem 5:4, utkání se ale nakonec nedohrálo.

Co se stalo? Domácí v přesilovce těsně před koncem snížili na rozdíl jediné branky. Následně se vhazovalo ve středovém kruhu. Na buly šel za Shooters Tomáš Mazůrek, který chtěl vyhrát bully dopředu, aby zdržel čas. Při vhazování ale hokejkou promáchl puk a trefil do holenních chráničů rozhodčího Netopila, který zápas ukončil pro napadení a ujel do kabin.

Napadení sudího? Prý úplný nesmysl

„Naprostý nesmysl. Proč bychom měli napadat, když jsme měli výhru téměř v kapse. Když si na to vzpomenu, tak ve mně ještě teď vře krev," zlobí se na verdikt sudího Bronislav Knot.

Výsledek však s největší pravděpodobností zůstane v platnosti. „I kdyby jeden z hráčů rozhodčího skutečně napadl, tak má podle pravidel dostat trest ve hře a utkání se má dohrát. K ukončení duelu by mohlo dojít jedině při nějakém hromadném incidentu," vysvětlil šéf Okresní hokejové ligy Uherskohradišťska Miroslav Stavjaňa, že rozhodčí udělal chybu. „Výsledek dosažený na ledě zřejmě bude platit," dodal.

Podle Stavjaňových slov už má vedení soutěže k dispozici stanoviska obou klubů, čeká ještě na vyjádření rozhodčího. „Podle toho pak rozhodneme o případném trestu pro hráče," naznačil šéf OHL.

V dalších duelech víkendového programu uspěly dva favorizované ostrožské týmy. Celek Top Moravia si v derby poradil s posledními Cyclones, Old Stars zvládly v Uherském Hradišti bitvu o druhé místo v tabulce s Moravian Ducks.

VÝSLEDKY: Rangers Shooters 1:4, HC Top Moravia Cyclones 6:1, Moravian Ducks Old Stars 4:7. Dohrávka 2. kola: Panthers Shooters 4:5 nedohráno.

1. Rangers 11 8 1 2 62:34 26

2. Old Stars 10 8 0 2 71:40 24

3. Moravian Ducks 11 7 0 4 61:47 21

4. Shooters 11 6 1 4 61:54 19

5. Top Moravia 11 4 0 7 67:70 11

6. Panthers 10 3 0 7 40:53 9

7. Cyclones 10 0 0 10 23:87 0