Další pokus mají Broďané zítra, kdy budou Brumov od 18 hodin opět hostit na domácím ledě.

UHERSKÝ BROD BRUMOV 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Stav série: 2:1

Nástup do utkání měli domácí jako z říše snů. Už po dvaceti vteřinách hry otevřel skóre Surý, a když o chvíli později využil Gergela přesilovou hru, brodský zimní stadion se už pomalu začal připravovat na oslavy titulu. Jenže hokej se hraje (minimálně) šedesát minut.

„Výborný začátek nám spíš uškodil. Přestali jsme hrát a zbytečnými fauly jsme soupeře vrátili do hry,“ posteskl si domácí kouč. Brumov totiž vyloučení domácích nekompromisně trestal, Kavulič s Peterkou v přesilovkách srovnali průběžný stav na 2:2. Možnost vrátit zápas do vyjetých kolejí měl Kotačka, trestné střílení ale neproměnil. A tak se v II. třetině dostali ke slovu opět hosté, kteří šli, jak jinak než v početní výhodě, poprvé v zápase do vedení 2:3.

„Závěrečná třetina už patřila nám, jenže jsme nemohli dát gól. Měli jsme asi pět samostatných nájezdů, ale neujalo se vůbec nic. Soupeř naopak ze dvou střel vytěžil čtvrtý gól,“ litoval neproměněných šancí Zbyněk Kůdela.

Jeho svěřenci nesložili zbraně a po Hečově snížení se ještě při závěrečné power-play snažili o vyrovnání, tentokrát jim však nebylo přáno. „Dvanáct vteřin před koncem sjel Pavlu Obadalovi v rozhodující chvíli puk z hokejky. Ale asi je to tak spravedlivé. K nám se štěstěna přiklonila v Brumově, k soupeři teď u nás,“ sympaticky uznal brodský kouč. „Druhou šanci slavit titul doma si už ale uniknout nenecháme,“ dodal bojovně.

Branka: Surý, Gergela, Heča Kavulič, Peterka, Gajdošík, Vaněk. Uh. Brod: H. Kůdela Surý, Heča, Hlatký, Woska, Bahula, Měšťánek Šiller, L. Obadal, P. Obadal Kubiš, Gergela, Marušák Kotačka, Škorec, Kartusek Schuster. Trenér: Z. Kůdela.

4. zápas finále play-off

UHERSKÝ BROD vs. BRUMOV

ZÍTRA v 18.00 hodin, Zimní stadion v Uherském Brodě