„Věřím, že ten poslední krůček zvládneme a bronz už nepustíme. Přál bych si, aby v neděli přišlo hodně fanoušků a společně jsme se tak rozloučili s povedenou sezonou,“ nechal se slyšet ostrožský manažer Bronislav Zápařka.

KROMĚŘÍŽ - UHERSKÝ OSTROH 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Ostrožané se na Hané představili pouze ve čtrnácti lidech, některé hráče vyřadily ze hry zdravotní potíže, jiné studijní či pracovní povinnosti. Možná i proto patřila 1. třetina domácím, kteří se do tlaku dostali i díky sérii čtyř přesilových her. „Hlavně v těchto chvílích, ale i v celém zápase, nás skvěle podržel gólman Valúch, který byl hlavním strůjcem vítězství,“ vyzdvihl Zápařka výkon zkušeného gólmana. Od druhé třetiny hosté začali vyrovnávat hru a téměř přesně v polovině zápasu udeřili, když svoji premiérovou branku za muže vstřelil teprve šestnáctiletý talent Filip Stránský. Jak se nakonec ukázalo, šlo i o branku vítěznou.

V závěrečné části si totiž hosté výhru s přehledem ohlídali. „Domácím jako by začaly trošku docházet síly, čehož jsme stoprocentně využili,“ všiml si Bronislav Zápařka. Ostrožané totiž svůj těsný náskok rozmnožili na tři góly. Nejprve se při přesilovce trefil od modré kapitán týmu Aleš Nevídal, na konečných 0:3 pak po ideální Pekárově přihrávce upravil Fridrich.

V závěru se ještě Hanáci snažili o korekci skóre, ale Valúch si nenechal sebrat čisté konto a parádními zákroky a vychytanou nulou si řekl o „trofej“ pro nejlepšího hráče zápasu.

Branky: 30. Stránský, 44. Nevídal, 49. Fridrich. Uh. Ostroh: Valúch Frolek, Nevídal, Stašek, Kučera, Bříštěla, Malota Kolář, Barák, Ťok Stránský, Galuška, Zelinka Fridrich, Pekár. Trenér: K. Buřič.